kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İşsizlerin yüzünü tersaneler güldürecek

Yeni Haber
Zonguldak'taki tersaneler ağının tamamının faaliyete geçmesiyle 10 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Mayıs 2003'te temeli atılarak 2 Haziran 2006'da açılan Ereğli ilçesindeki Tersaneler Bölgesinin yanı sıra Alaplı ilçesi ve Kilimli beldesindeki tesisler, işsizin yeni umudu oldu.

Ereğli ilçesinde büyük bölümü tamamlanarak firmaların üretime başladığı tersanelerin gelecek yıl tam kapasiteye geçmesi, Alaplı'da tahsislerin 3 yılda sona ermesi ve Kilimli'nin de açılmasıyla 4 bin kişinin çalıştığı sektörde daha fazla iş olanağına kavuşulacak.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, yaptığı açıklamada, bölgede kömür ve demir çeliğin ardından yeni sektörler açısından en başarılısının tersaneler olduğunu söyledi.

Tersaneler Bölgesindeki iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan kaynakçılık kursunu başarıyla tamamlayan binlerce kişiye sertifika verildiğine dikkati çeken Erkmen, şöyle konuştu:

''Tersanelerin devreye girmesiyle yeni sektör açıldı. Yaklaşık 4 bin kişi bu alanda istihdam ediliyor. Kilimli beldesindeki tersanenin de yapımı sürdürülüyor. Buranın da 1-2 ay içinde devreye girmesiyle ilk etapta 100, daha sonra da 300 civarında kişi işe kavuşacak. Alaplı'daki tahsislerde birkaç yıl içinde tamamlanınca işsizlerin yüzü gülecek. Yaklaşık 3 yılda tersane sektöründe çalışan sayısı 10 bini bulacaktır. Türkiye'nin ve bölgenin kalkınmasında bu sektörün önemli rol oynayacağına inanıyorum. Kentimizin de yeni iş sahalarının gelişmesiyle eskiden olduğu gibi göç alacağını tahmin ediyoruz.''

Erkmen, Zonguldak'ın taş kömürünün yanı sıra çeşitli sektörel alanlarda da faaliyet göstermesinin kentin geleceği açısından önem arz ettiğini kaydetti.

(CHA)