kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TURNEYE ÇIKACAKTI... Viyolonsel çalan Christopher, bu yaz orkestra grubuyla turneye çıkacaktı.

Liseli, internetten öğrenip intihar etti

DIŞ HABERLER
İngiltere'de 15 yaşında bir genç, internetteki 'intihar' sitelerine bakıp, kendini öldürdü. Protestocular "Bu beş yılda internete verdiğimiz 18'inci kurban" dedi..
İnternetin güvenliği hakkındaki tartışmalar, İngiltere'de yeniden alevlendi. 15 yaşındaki bir genç, internette intihar notları bulup bunlara göre hareket ederek kendini kemeriyle astı. Çalışma odasında oğlu Christopher'ın cansız bedeniyle karşılaşan acılı baba Simon Gray, "Annesi derslerini yapmasını söylemişti. Sinirlenerek odasına çıktı. İki saat sonra bu manzarayla karşılaştık" dedi. Ölmeden birkaç dakika önce kız arkadaşına "Daha iyisini hak ediyorsun" mesajı gönderen Christopher, ailesine ise tek kelimelik açıklama bıraktı: "Üzgünüm." Olay yerinde inceleme yapan polis, Christopher'ın intihar etmeden önce internetteki "intihar" sitelerini ziyaret ettiğini tespit etti. Polis herhangi bir internet sitesinin ismini vermekten kaçındı.

ÖLÜMÜ ÖZENDİRİYOR
Oğlunun intiharından tamamıyla bu siteleri sorumlu tutmanın saçma olacağını söyleyen baba Simon, "Ancak bu siteler intiharın propagandasını yapıyor" dedi. Bu sitelerinin kapatılması için kampanya başlatan Papyrus adlı grubun lideri ise "Benim oğlum da böyle öldü. Christopher, beş yıl içinde internete verdiğimiz 18'inci kurban" diye konuştu.