kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Metres" edinmek yasaklanıyor

Yeni Haber
Çin güneyinde bulunan Guangdong Eyalet Meclisi, alacağı tarihi bir kararla evlilerin metres edinmesini ve evlilik dışı beraberlikleri yasaklayacağını açıkladı.

Eyalet Meclisi'nden yapılan açıklamada, "Çin devleti kadın haklarını koruma kanunu" kapsamında çıkarılacak yasayla çığ gibi büyüyen boşanma olaylarının önüne geçilmek istendiği ve Çin aile yapısının korunma hedefi olduğu açıklandı.

Çıkarılacak yasaya göre evli olduğu halde metres hayatı yaşadığı belirlenen kişilerin cezaya çarptırılması öngörülüyor. Haber üzerine yorum yapan Çinli uzmanlar, özellikle evli kadınların haklarının korunması konusunda çıkarılacak kanunun toplum huzur ve uyumunu sağlamada büyük önemi olduğunu vurguluyor.

Eyalet Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Cheng Jingchu, yasaya uymayanların asayiş kuralları ve toplum huzurunu bozmaktan dolayı yargılanacaklarını söyledi. Geçtiğimiz aylarda alevlenen boşanma konusunda yayınlanan haberlerde boşanmaların bazı şehirlerde vahim bir derecede 3'te bire ulaştığı açıklanmıştı.

Toplumbilimciler en hızlı batılaşan ya da ya da batının kötü örneklerini alarak bozulan ülke olarak yorumladıkları Çin'de bundan dolayı çok önemli sosyal problemler çıkabileceği konusunda uyarmışlardı.

(CHA)