kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kuşadası'na 7 gemi yanaştı

23.05.2007
Aydın'ın Kuşadası Limanı'na yanaşan 7 gemideki yaklaşık 10 bin 550 turist ve mürettebatın deniz yoluyla Türkiye'ye giriş yaptığı bildirildi...
Kuşadası limanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, limana yanaşan yanaşan Bahama Bandıralı Legend Of The Seas ile 2500, Yunan Oceanıc 2800, C. Serenty 2300, Monarch 600, Aegean II 800, Perla 900, ve Queen adlı gemi ile 650 yolcu olmak üzere, 10 bin 550 turistin deniz yoluyla Türkiye'ye giriş yaptı.

Yolcuların büyük çoğunluğunun tur otobüsleri ile İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ile Bülbül Dağı'ndaki Meryem Ana Evi'ni ziyaret edecekleri belirtildi.
Turistlerin bu gezilerinin ardından Kuşadası ve Selçuk'ta alışveriş merkezlerini de gezeceği ifade edildi. Kuşadası Limanında saat 23.00'e kadar kalacak gemilerin daha sonra Ege Denizi'ndeki turlarına devam edecekleri bildirildi.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuşadası Limanı'na yanaşan gemiler sayesinde Kuşadası çarşısında büyük bir hareketlilik yaşandığını belirtti. Artan gemi trafiği ve yolcu sayısı sayesinde 2006 sezonunda zarar gören esnafın 2007'de umduğunu bulacağına inandığını kaydeden Akdoğan şu bilgiyi verdi:
''Limana yanaşan 7 gemiyle farklı milletlerden birçok turist hem ülkemizin hem de turizm kenti olan Kuşadası'nın güzelliklerini yaşama imkanı buldu. Önemli olan günü birlik veya kalıcı turisti Türkiye'den memnun gönderebilmektir. Kuşadası çarşılarında geçmişte yaşanan olumsuz olaylar artık kalmadı.''

Kuşadası Limanı'na Mayıs ayı sonuna kadar toplam 90 gemi seferi gerçekleşeceği ifade edildi.