kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

WT: Türkler 'operasyon' istiyor

Yeni Haber
Washington Times gazetesi, Türklerin Hükümetlerinden, Kuzey Irak'a yönelik bir sınır ötesi operasyon yapılmasını istediğini yazdı.

Böyle bir operasyonun uzun dönemde Türkiye'ye olumsuz yankıları olabileceğini değerlendirmesinde bulunan gazete, Erdoğan'ın bu sorumluluğu almak istemiyor gibi göründüğü yorumunu yaptı.

Amerikan yönetimine yakınlığı ile bilenen Washington Times gazetesinde yayınlanan bir köşe yazısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir taraftan ordunun kendi emirleri altında olduğunu açıkça göstermek istediği, ancak geçmişte sınır ötesi operasyon ifadelerini sık sık dile getiren Erdoğan'ın şimdi bunun ordunun kararı olacağını söylediği ifade edildi.

"ABD'NİN SEÇİMLERDEKİ ROLÜ NE OLUR"

Herkesin, Türkiye'de yaklaşan seçimlerin sonuçlarında Amerika'nın ne gibi bir etkisi olabileceğini merak ettiği belirtilen makalede, Amerika'nın herhangi bir etkileri olduğunu kabul etmemesine rağmen Ankara'daki pek çok kişinin, Washington yönetiminin AKP'yi desteklediği görüşünde olduğu vurgulandı.

Makalede, Türkiye'nin eski Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Edip Başer'in, somut sonuçlar alınmadığı eleştirisi getirdikten sonra görevinden alınması da buna bağlandı. Başer'in görevinden alınmasından bir gün sonra Ankara'da bir teröristin Anafartalar Çarşısı'na yönelik bir intihar saldırısı yaptığı hatırlatılan makalede, basında söz konusu teröristin Kuzey Irak'ta eğitildiği haberleri çıktığı ifade edildi.

"TÜRKİYE'YE KUZEY IRAK'TAN SALDIRILDIĞINA İLİŞKİN KANIT YOK"

Gazeteye konuşan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Washington Temsilcisi Kubad Talabani'nin, "Türkiye Kuzey Irak'a bir operasyon yapmak istiyorsa, topraklarına Kuzey Irak'tan saldırılar geldiğine ilişkin somut kanıtlar ortaya koymalı" dediği belirtilen makalede, Talabani'nin ancak bu konuda somut bir istihbaratın olmadığını iddia ettiği vurgulandı.
Türklerin hükümetten Kuzey Irak'a yönelik bir sınır ötesi operasyon yapılmasını istediği belirtilen makalede, ancak böyle bir operasyonun kısa vadede başarı getirse de uzun vadede Türkiye için olumsuz sonuçlar doğurabileceği ifade edildi. Makalede, Başbakan Erdoğan'ın seçim kampanyasının ortasında, böyle bir sorumluluğu almak istemiyor gibi göründüğü değerlendirmesi yapıldı.

(ANKA)