kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yedi kişiyi öldüren sürücüye ceza yok

Güngör KARAKUŞ / MERKEZ
DYP konvoyuna otomobiliyle dalarak 7 partilinin ölümüne neden olan Reşat Özdamar, "akıl sağlığı yerinde olmadığı" için ceza almayacak..
Sinop-Samsun il sınırında, 6 Aralık 2003 günü DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı yol kenarında bekleyen partililere çarparak 7 kişinin ölümüne yol açan Reşat Nart Özdamar hakkında, 2006'da Adli Tıp Genel Kurulu'nca cezai ehliyeti olmadığına dair rapor verilmişti. Kazada ölen, DYP eski milletvekili Kadir Bozkurt, DYP Sinop İl Başkanı Ayhan Ayyıldız, Ayancık İlçe Başkanı Nizamettin Ünal, Gerze eski ilçe başkanı Bilgin Akça, eski il genel meclisi üyesi Onur Birer ile DYP'li Suat Selçuk ve Turhan Akgün'ün yakınları, Yargıtay'a başvurarak, temyize gitti. Ancak Yargıtay, Sinop Cam Fabrikası Üretim Müdürü Reşat Özdamar hakkında verilen "cezai ehliyeti yoktur" kararını onadı. TCK'nın 32/1 maddesi gereğince herhangi bir ceza verilemeyecek olan Özdamar, hastanede tedavi altında tutulurken, tedavisi tamamlandıktan sonra serbest bırakılacak.

4. RAPORDA KESİNLEŞTİ
Kazadan sonra, Özdamar hakkında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nce önce "cezai ehliyeti yok", ardından Adli Tıp Gözlem İhtisas Dairesi "cezai ehliyeti tam" raporu vermişti. Raporlardaki çelişkiler üzerine Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu'nca yeni bir rapor hazırlanmış ve yine "cezai ehliyeti yok" raporu verilmişti. Son noktayı ise Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu koymuştu. Genel Kurul'da 23 Şubat 2006 günü yapılan değerlendirme sonucunda, Reşat Nart Özdamar'ın cezai sorumluluğunun olmadığına karar verilmişti.