kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Azerbaycan'da ezan tartışmaları sona erdi

AA
Yeni Haber
Azerbaycan'da ezan okurken hoparlör kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin tartışmalar Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in müdahalesiyle sona erdi.

Ülkedeki camilerin tamamına yakınından sorumlu kuruluş olan Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştüğünü, görüşmede, ezanın hoparlörden okunması yasağının kaldırılması kararının verildiğini kaydetti.

Bakü İcra Başçısı Hacıbala Abutalibov'un hoparlörlerin kullanımıyla ilgili çok şikayet aldıklarını ilettiğini ifade eden Paşazade, yasaklama kararının da geçici olarak alındığını, geçen sürede araya resmi bayram ve tatil günlerinin girmesi nedeniyle düşüncesini açıklamaya imkan bulamadığını söyledi.

Paşazade, ANS televizyonuna yaptığı açıklamada da Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşmesinde ''bu meseleyle bizzat ilgilenmesi ve sorunun çözülmesi'' konusunda fikir birliğine vardıklarını belirtti.

Allahşükür Paşazade, bazı camilerde hoparlörün sesinin gereğinden fazla açıldığına kendisin de tanık olduğunu ifade ederek, hastane, okul gibi kuruluşların yakınında sorun olması durumunda hoparlörün sesinin kısılması gibi önlemler alınacağını söyledi.