kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Evlenmek için gazete ilanı

Yeni Haber
Gazeteler iş, eleman, arsa, ev ve kayıp ilanlarından sonra evlilik ilanları da almaya başladı. Bunun bir örneği Kocaeli'de yayın yapan bir yerel gazetede yaşandı.

Daha çok psikolojik sorunları olan vatandaşların evlilik ilanı verdiğini söyleyen Kocaeli Gazetesi Reklam Müdürü Nurettin Kolaylı, evlilik ilanı veren vatandaşların genelde aynı kişiler olduğunu belirtti. Bu kişilerin 3 ayda bir "evlenmek istiyorum" şeklinde gazeteye ilan verdiğini aktaran Kolaylı, "Evlilik ilanlarını verenler daha çok psikolojık sorunları olan ve emekli olmuş yaşlı insanlardan oluşuyor. Bu kişiler içine kapanık, evlenememiş, evlenmek isteğini çevresindekilere açamamış kişiler.

Gazeteye ilan vermek için geldiklerinde, ilanda isimlerinin yer almasını istemiyorlar. Bizde bu ilanları isimsiz olarak, aradıkları kişilerin sadece kişisel özelliklerini yazıyor, bir de ulaşabilecekleri telefon numaralarına yer veriyoruz." şeklinde konuştu.

Evlenmek için gazeteye ilan veren 39 yaşındaki Alper Erdem isimli şahıs bir çok kez ilan verdiğini; ama hala kendisini arayan birinin olmadığını söyledi. Kendisinin mühendis olduğunu ve bir devlet kurumunda çalıştığını aktaran Erdem'in Kocaeli Gazetesi'ne verdiği ilanda şu ifadeler yer alıyor:

"39 yaşında devlet kurumunda çalışan bir beyim. Evim ve arabam var. Hiç evlenmemiş 27-30 yaşlarında ev kızı, çalışan veya öğretmen bir bayanla evlenmek istiyorum." İlanın altında telefon numarasını da veren Erdem, bu yöntemi şansını denemek için yaptığını söylüyor. Gazeteye verilen bir başka evlilik ilanında ise şu ifadeler yazıyor: "SSK emeklisiyim. 10 yıldır yalnızım, dini vecibelerini bilen hiç evlenmemiş kapalı bir kızla evlenmek istiyorum."

Bu tür ilanların birer kandırmaca olabileceğini düşünen akedemisyenler vatandaşları bu ilanlara kulak asmaması için uyarıyor. Toplumda yaşanan bu güvensizlik ortamında bu tür ilanların art niyetli kişiler tarafından da verilebileceği görüşünü savunan Özel Konak Hastanesi'nde Psikiyatri uzmanı Dr. Kader Dündar konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"İnternetten tanışılarak yapılan evlilikleri hepimiz biliyoruz. Bu tür evliliklerin uzun sürmediğine de hepimiz şahit oluyoruz. Gazeteye ilan verilerek evlenmek isteyen şahısları ilk kez duyuyorum. Ben bu konuyu şöyle yorumluyorum: Bu ilanı veren kişiler psikolojisi bozuk insanlar da olabilir, art niyetli kişiler de olabilir, saf bir niyetle evlenmek isteyen ama bunu çevresindekilere açamayan insanlar da olabilir."

Gazeteye verilen bu tür ilanlarla vatandaşların ilgilenmemesi gerektiğini ifade eden psikolog Dündar, "Bu ilanlar birer kandırmaca da olabilir, özellikle bayanların bu ilanlara kulak asmaması gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

(AA)