kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Senfonik Erkin Koray

Mustafa Oğuz, bu yaz yepyeni bir konser projesi hazırlıyor. Türk rockı'nın babası Erkin Koray'a senfonik bir konser hazırlıyor. Projenin başında, artık senfonik konser denilince akla gelen tek marka; 'İstahbul Senfonik Project' yani Orhan Şallıel var. Bence bu gerçekten çok heyecan verici bir proje.

O KADAR MÜSAİT Kİ!
Çünkü Koray'ın deliler gibi sevdiğimiz şarkıları, senfonik çalınmaya o kadar müsait ki. Özellikle 'Fesupanallah', Öyle Bir Geçer Zaman ki' ve 'Yalnızlar Rıhtımı'nın senfonik versiyonlarını çok merak ediyorum. Umarım, bu konserleri DVD ve CD formantında da yayınlarlar. Konser kaydı demişken; bu haberim de Şebnem Ferah hayranları; yani 'Şeboist'lere. Şebnem Ferah geçen yaz hepimizi dehşete düşürecek mükemmellikte bir senfonik konser vermişti. Sonra da geçen aylarda bu konseri Bostancı Gösteri Merkezi'nde tekrar etmişti.

HAZİRANDA ÇIKIYOR

Bostancı'da konseri profesyonel olarak video ve CD'ye kaydettiren Ferah; haziranın ortalarına doğru bunları piyasaya çıkarmayı düşünüyor. Aslında bu albüm daha erken çıkacaktı. Ancak Ferah, biraz soğuk algınlığı yaşayıp bir de üniversite festivalleri yüzünden çok yoğun olunca proje biraz gecikti. Bu arada farkında mısınız; dünya starı olmaya çalışan popçularımızdan ne bir konser kaydı albümü geliyor ne de bir DVD! Onlar tüm eforlarını video çekip, kanallarda yayınlama üzerine harcıyorlar görünüşe göre... Erkin Koray