kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ünlülerin dekorasyon merkezi Habitat Türkiye'de

Madonna ve Kate Winslet gibi ünlü isimlerin tercih ettiği, modern ev mobilya-aksesuvarları mağazası Habitat, Türkiye'deki ilk şubesini İstanbul'da açtı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ünlülerin dekorasyon merkezi Habitat Türkiye'de
Modern ev mobilyaaksesuvarının dünyadaki öncüleri arasında sayılan ve pek çok farklı ürünü aynı çatı altında sunan Habitat, Türkiye'deki ilk mağazasını geçtiğimiz hafta Şişli'deki Addresİstanbul'da açtı. Türk tüketicisiyle yeni tanışan marka, tüm dünyada kaliteli ve yaratıcı tasarımları uygun fiyatlara sunmasıyla tanınıyor. Bin 200 metrekarelik mağazada 3 bine yakın çeşitte 75 bin ürün bulunuyor. Bugün Madonna, Guy Ritchie, Kate Winslet ve Jeremy Irons gibi ünlü isimlerin tercih ettiği Habitat, yaklaşık 45 yıllık bir geçmişe sahip... 1964'te mobilya tasarımcısı Terence Conran'ın kurduğu markanın ilk mağazası Londra'da açıldı. Conran markayı yaratırken, ailesinin evindeki ağır klasik mobilyalara farklı bir alternatif geliştirmeyi amaç edinmiş.

DÜNYADA 73 MAĞAZA
Eski neslin ağır mobilya tasarımlarından kurtulup yeni bir moda yaratan Conran, böylece İngiliz mobilya mağazalarını da moda kavramıyla tanıştırdı. Dünyanın farklı yerlerinden gelen ev aksesuvarlarını mağazada görücüye çıkaran Conran, kendi tasarımı olan mobilya ve kumaşları da sergiliyordu. 69'a gelindiğinde İngiltere'deki 9 mağazası ve sipariş kataloğuyla bir fenomen haline gelmeyi başardı. Yurtdışındaki ilk mağazasını 1973'te Fransa'da açan markanın bugün tüm dünyada 73 mağazası bulunuyor.
Haberin fotoğrafları