kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Leibovitz Kraliçe'yi 10 yıl sonra ikna etti

10 yıldır Kraliçe 2. Elizabeth'i objektifinin karşısına almak isteyen ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz, sonunda muradına erdi ve sarayda Kraliçe'yi çekti..
Hollywood'un ünlü simalarını görüntüleyen, birçok siyasiyi ikna edip fotoğraflarını çeken ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz, bu kez de İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in fotoğraflarını çekti. Kraliçe, Virginia eyaletine bağlı Jamestown kentinin kuruluşunun 400'üncü yılı kutlamaları için geçtiğimiz günlerde Amerika'ya gitti. Bu seyahati öncesinde, şubat ayında Leibovitz'i Buckingham Sarayı'na çağıran Kraliçe, ünlü fotoğrafçıdan kendisinin fotoğraflarını çekmesini istedi.

GEZİ ANISINA KABUL ETTİ
Leibovitz, Kraliçe'yi objektifinin karşısına almak için 10 yıl önce teklif götürmüş ancak reddedilmişti. Ünlü fotoğrafçının bu teklifini unutmayan Kraliçe, Amerika'ya yaptığı gezinin anısına, 10 yıl sonra Leibovitz'in isteğini yerine getirirek objektifinin karşısına geçti. Leibovitz'in sarayda çektiği iki portre, Amerikan Vanity Fair dergisinin haziran sayısına kapak oldu.
Haberin fotoğrafları