kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şüphelilere ruh sağlığı yasası tutuklaması

İnsan haklarını ihlal etmekten çekinmeyen Blair hükümeti 'Akıl Sağlığı' yasasını kullanarak şüphelileri sorgusuz, sualsiz 6 aya kadar gözaltına alıyor. Tehlikeli görülen kişileri hastaneye kaldırıyor..
İngiltere'nin başkenti Londra'nın metro istasyonlarına 2 yıl önce düzenlenen saldırılar ülkeyi teröre karşı sıkı yasal düzenlemelere yöneltti. İngiliz Daily Mail gazetesi görevi "başbakan, kabine ve kraliyet üyelerini" korumak olan ve yaklaşık bir yıldır gizli bir şekilde çalışmalarını yürüten özel bir timin varlığını ortaya çıkardı. İçişleri ve Sağlık Bakanlıkları'nın ortak çalışmasıyla kurulan özel terör timi sözü edilen kişilere saldırı düzenleme potansiyeli bulunan kişileri eyleme geçmeden önce tutuklama hakkına sahip.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İnsan hakları örgütlerinin tepki gösterdiği bu özel merkezde çalışan polisler "Ruh Sağlığı Yasası"nı kullanarak şüpheliyi gözaltına alıyor. Özel birimde çalışan doktor ve psikiyatristlerin raporlarıyla şüpheliyi akıl hastanelerine sevk ediyor. Gazete yıllık 500 bin sterlin bütçeyle çalışan timin şimdiye kadar bir kişiyi gözaltına aldığını yazdı. Metro saldırılarıyla bağlantılı olduğu belirtilen kişinin hastaneye sevk edildiği ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Sabit Tehlike Keşif Merkezi'ne serbest bıraktığı kişileri bir yıl boyunca denetleme hakkı da verilmiş.