kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yeni SUV'lar yola çıkmaya hazırlanıyor

22.05.2007
Otomotiv dünyasındaki rekabet son yıllarda yol dışına çıktı. 4x4 araçlara olan talebin artması, başta lüks üreticilerin de pazara girmesine neden oldu..
tomobil dünyasında yaşanan rekabet, son yıllarda yol dışına çıktı. Son dönemin modası 4x4 SUV araçlara olan talebin artması, 4x4 pazarındaki oyuncu sayısını da artırdı. Klasik 4x4 üreticileri olan Jeep, Toyota, Subaru, Land Rover, Nissan, Mitsubishi, Honda gibi markaların arasına Hyundai, Kia, Volkswagen, Audi, Porsche ve son olarak Chevrolet ile Opel girdi. Mazda, Renault, Ford, Peugeot ve Citroen de pazara girmek için hazırlanıyor. 4x4 pazarına girmeye hazırlanan markalar arasında lüks üreticiler de var.

* LAMBORGHINI: Lamborghini, sportif bir 4x4 hazırlamaya başladı. Lamborghini Gallardo'dan tanıdığımız 10 silindirli motorun yanı sıra, Porsche Cayenne'den alınabilecek 4.5 litrelik 8 silindirli turbo motor yeni modelin seçenekleri arasında yer alıyor. 'Lambo' kısaltmasına sahip olan markanın SUV model için 'Rambo' ismini kullanabileceği tahmin ediliyor.

* BENTLEY: İngiliz Bentley firmasını elinde bulunduran Alman Volkswagen, Bentley SUV'nin testlerini büyük bir gizlilik içinde sürdürüyor. VW bünyesindeki Audi Q7, VW Touareg ve Porsche Cayenne modellerinde ortak kullandığı teknik altyapı, ismi belli olmayan SUV modelinde de yeralacak.

* MASERATI: Maserati önümüzdeki yıllarda piyasaya sunmayı planladığı SUV modelini 2003 yılında Detroit Otomobil Fuarı'nda sergilemişti. Piyasaya 'Kubang' adı altında sunulacak olan araç, markanın spor modellerde de kullanılan 390 bg gücündeki V8 motoru ile donatılması planlanıyor.

* FERRARI: İtalyan üretici Ferrari de model gamına bir SUV eklemeyi planlıyor. 612 Scaglietti modelinin platformunda geliştirilmesi beklenen aracın üretime ne zaman geçeceği ise henüz bir netlik kazanmış değil.

* SAAB: GM Grubu bünyesinde yer alan Saab'da SUV segmentine giriş yapmaya hazırlanıyor. Meksika'daki GM fabrikasında üretilmesi planlanan 4x4 SUV'un 2009 yılında piyasaya çıkması bekleniyor.

* JAGUAR: Ford bünyesindeki İngiliz Jaguar'da 4x4 pazarına girmeyi planlayan lüks oto üreticileri arasında yer alıyor. Yeni SUV' O