kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sefin Dizayi "Amerika buradadır ve bunun olmasına izin vermeyecektir" dedi. Sefin Dizayi "Amerika buradadır ve bunun olmasına izin vermeyecektir" dedi.

"Türk tankı Kerkük'e girerse seyretmeyiz"

Mürsel ACAY- DiYARBAKIR
Bir dönem KDP'nin Ankara Temsilcisi olan ve şimdi de KDP'nin Dış İlişkiler Sorumluluğu'nu yapan Sefin Dizayi, Türk tanklarının Habur sınır kapısından askerlerini geçirip Duhok üzerinden Kerkük'e geçirmesinin mümkün olmayacağını öne sürdü. Dizayi, "Kürdistan halkı Türk tankları ve panzerlerinin Kerkük'e girmesine seyirci kalmayacaktır" dedi. Kürtçe yayın yapan Nefel internet sitesi editörü Arif Zerevan'ın sorularını yanıtlayan Dizayi, Türkiye'nin 1991-2003 arası Kürt bölgesiyle ilişkilerinin iyi olduğunu belirterek, "Türkiye cumhurbaşkanları ve başbakanları, zaman zaman Ankara'ya giden Mesud Barzani ile Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'yi sıcak karşıladı" diye konuştu.

KÖYLERİ BOMBALIYORLAR
2003 yılına kadar KDP'nin Ankara temsilciliğini yapan Sefin Dizayi, Saddam rejimi döneminde Türkiye ile Irak arasında Türkiye'nin Kuzey Irak sınırlarına 20 kilometre içeriye girebileceği yönünde bir anlaşmanın olduğunu hatırlatarak, 1991 sonrasında sayısız operasyonların gerçekleştiğini, ancak PKK'ya karşı yapılan bu operasyonlardan sonuç alınamadığını öne sürdü. Dizayi, "Bu operasyonlarda sayısız sivil öldürüldü. Türk askeri güçleri, Amerika'yı dinlemediklerini ve kendi başlarına hareket ettiklerini göstermek için sınırda zaman zaman köyleri bombalıyorlar" iddiasında bulundu. Dizayi, Türkiye'nin Habur sınır kapısından askerlerini Duhok üzerinden Kerkük'e geçirmesinin mümkün olmayacağını iddia ederek, "Türkiye'nin kendisi de bunun mümkün olmadığını çok iyi biliyor. Dünya kamuoyu buna izin vermeyecektir. Amerika buradadır ve böyle bir sorunun çıkmasını istemiyor" dedi.