kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Demirdöküm Vaillant'a satılıyor

Yeni Haber
Koç Topluluğu, şirketlerinden Demirdöküm'deki yüzde 72,56 oranındaki hissesini Vaillant'a satacak.


Koç Topluluğunun Demirdöküm'deki yüzde 72,56 oranındaki hissesini satacağı Vaillant ile yapılan hisse satış sözleşmesi çerçevesinde, toplam satış bedelinin 211 milyon 73 bin avro olduğu bildirildi.

Vaillant Saunier Duvall Iberica SL'den (Vaillant) Demirdöküm ile ilgili Borsaya yapılan açıklamada, Vaillant'ın, Koç Holding AŞ (Koç), Temel Ticaret ve Yatırım AŞ, Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı, Semahat S. Arsel, Rahmi M. Koç, Suna Kıraç, Mustafa V. Koç ve Ali Y. Koç (Koç Grubu) ile Demirdöküm'de Koç Grubu tarafından sahip olunan ve şirket sermayesinin yaklaşık yüzde 72,56'sına tekabül eden toplam 3 milyar 918 milyon 451 bin 72 adet hissenin satın alınmasına ilişkin bir hisse satış sözleşmesi imzaladığı kaydedildi.

Açıklamada, hisselerin devrinin, yetkili kurumlardan alınması gereken onaylar da dahil olmak üzere sözleşmede yer alan şartların tamamlanmasına tabi olduğu belirtilerek, ''Demirdöküm sermayesinin yüzde 27,44'üne tekabül eden kalan hisselerden yüzde 5,68'i Taylan Holding AŞ'ye aittir ve kalanlar İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında halihazırda işlem görmektedir. Hisse satış sözleşmesi çerçevesinde toplam satış bedeli 211 milyon 73 bin 898 avrodur'' denildi.

Vaillant'ın bir Vaillant GMBH grup şirketi olduğu anımsatılan açıklamada, ana faaliyet konusu olan ısınma, vantilatör ve klima sektöründe dünyadaki pazar ve teknoloji liderlerinden biri konumundaki şirketin 1874'de kurulduğu tarihten bu yana bir aile şirketi olduğu, 2006'da toplamda yaklaşık 10 bin 100 çalışanı ile 2 milyar avroluk satış hacmi ve 236 milyon avroluk işletme kazancı bulunduğu kaydedildi.

(AA)