kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÇİNLİLER DE GEN İLACI İLE TEDAVİ GÖRÜYOR... Çin'de kansere gen ilacı tam 130 merkezde uygulanıyor. Ancak bu merkezler arasında çok azının kapıları yabancı hastalar için açılabiliyor.

Kanseri genle küçültüp HIFU ile yakıyoruz

* GEN İLACI: Gen ilacı biyolojik olarak üretilen bir ilaçtır. Direkt hücrenin içine enjekte edebiliyoruz. Ancak kanserli hücre ulaşılması zor bir yerdeyse serumun içinde hastaya vermeyi tercih ediyoruz. Hasta bir kür için yani 4 haftalık tedavimizde en az 16 tane gen ilacı kullanıyor. Eğer ilk kürde tümör küçülürse sonraki 4 haftalık küre başlıyoruz.

* HIFU (Yüksek Yoğunluklu Ultrason Dalgaları): Yüksek yoğunluklu ultrason dalgaları ile kanserli hücreleri tahrip ediyoruz. HIFU ABD, Kanada, İngiltere, Türkiye ve Fransa'da sadece prostat kanserlerinin tedavisinde kullanılıyor. Bizim ülkemizde geliştirilen bu özel cihaz ise diğer kanser türlerinde de uygulanabiliyor. Gen tedavisinin ardından sınırlanan kanserli hücre bu cihazla yakılarak temizlenmeye çalışılıyor.

* KEMOTERAPİ: Hastaların yüzde 80'ine gen ilacı yeterli olurken yüzde 20'si için kemoterapiyle birlikte gen ilacını tatbik ediyoruz. Ancak kemoterapiyi diğer ülkelerin uyguladığı gibi ağır dozlarda vermiyoruz. Bizim tedavimize destek oluyor.