kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Wilson: Olay bir 'kaza'

AA
Yeni Haber
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, 2 ABD savaş uçağının Türk hava Sahasını ihlali konusunda, ''Biz konuyu kapanmış sayıyoruz'' diyerek, olayın bir ''kaza'' olduğunu söyledi.

Büyükelçi Ross Wilson, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Egemen Bağış'ın, Türkiye'de temaslarda bulunan ABD kongre heyetine TBMM'de verdiği akşam yemeği öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Olayın geçen hafta perşembe ya da cuma günü meydana geldiğini belirten Wilson, şöyle konuştu:

''Biz bu olayı Türk Genelkurmay Başkanlığı'ndan epeyi sonra öğrendik. Bu konuyu inceledik ve pilot hatası olduğunu belirledik. Pilot, uçuş sırasında Irak'ın kuzey kısmında, sınırın yerini yanlış anlamış. Konuyu araştırdık. Biz konuyu kapanmış sayıyoruz.''

''KONUYU ORGENERAL SAYGUN İLE DE KONUŞTUK''

Wilson, bugün ABD kongre heyetiyle Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'a yaptıkları ziyarette konununun gündeme geldiğini ifade ederek, ''Konuyu Orgeneral Saygun ile de konuştuk. Bu bir kazaydı. Konu araştırılıyor. Sonuçlarının ne olacağına ABD Hava Kuvvetleri karar verecektir'' dedi. Edinilen bilgiye göre, ABD kongre heyetinin Orgeneral Saygun'a ihlalin Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği, Orgeneral Saygun'un ise ''tüm ihlallerin internet sitesinde yayımlandığını, bunun olağan bir uygulama'' olduğunu ifade ettiği öğrenildi.