kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Emekli polise bombacı gözaltısı

Yeni Haber
Canlı Bomba Güven Akkuş'un kardeşi Gürses Akkuş ile Güven Akkuş'a sahte pasaport suçundan gözaltına alınan emekli polis memuru Ankara Adliyesi'ne çıkarıldı.

Anafartalar Çarşısı önündeki patlamayla ilgili olarak İstanbul'da gözaltına alınan iki kişi Ankara Adliyesi'ne çıkarıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirilen 2 kişi, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Bu kişiler terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit tarafından sorgulanacaklar.
Adliyeye getirilen kişilerden birisinin canlı bomba Güven Akkuş'un ağabeyi Gürses Akkuş, diğerinin ise Nisan 1998'de canlı bomba Güven Akkuş'a, ağabeyinin oğlu adına sahte pasaport başvurusu yapan ve düzenleyen emekli polis memuru Hülya P. olduğu kaydedildi.

Hülya P'nin daha önce de Sedat Peker adına sahte pasaport düzenlediği gerekçesiyle İstanbul'da ağır ceza mahkemesinde yargılandığı ve bu davadan beraat ettiği öğrenildi. Hülya P'nin emekliye ayrıldıktan sonra hakkında yürütülen soruşturma sonucunda kurumdan ihraç edildiği ifade edildi.

CUMHURİYET SAVCISI YETKİSİZLİK KARARI VERDİ

Anafartalar Çarşısı önündeki patlamayla ilgili olarak İstanbul'da gözaltına alınarak, Ankara'ya getirilen 2 kişi hakkında yetkisizlik kararı verilerek, bu kişilerin ''sahte pasaport düzenlemek'' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sorgulanması kararlaştırıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirilen 2 kişi, soruşturmayı yürüten terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit tarafından sorgulandı.

Savcı Kelkit, saldırıyı gerçekleştiren Güven Akkuş'un ağabeyi G. A. ile
Nisan 1998'de Güven Akkuş'a, ağabeyinin oğlu adına sahte pasaport başvurusu yapan ve düzenleyen eski polis memuru H. P. hakkında, yetkisizlik kararı verdi.

Kelkit, bu kişilerin ''sahte pasaport düzenlemek'' suçu nedeniyle İstanbul
Cumhuriyet Başsavcılığınca sorgulanması gerektiğine karar verdi.

AJANSLAR