kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Yeni Haber
Yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuzey, iç ve doğu kesimlerde süreceği bildirildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, alçak basınç sistemi ile mevsim şartlarına göre nispeten sıcak hava ve atmosferin üst kısmındaki serin havanın etkisi altında bulunuyor.

Bu nedenle, yüzey sıcaklığının gündüz güneşlenme sonucu artmasıyla dikey sıcaklık farkına bağlı olarak nem açısından uygun olan alanlarda yerel şiddetli gök gürültülü sağanak yağışlar oluşuyor. Bu yağışlar, özellikle toprağın doymuş olduğu ve batı bölgelere nazaran yağışlı bir dönem geçiren Doğu Anadolu bölgesinde taşkın seviyesinde akan akarsu ve derelerde sel ve taşkın riskini artırıyor.

Gelecek hafta boyunca kuzey, iç ve doğu kesimlerde aralıklarla görülecek sağanak yağışlara bağlı olarak yerel alanlarda oluşabilecek sel, taşkın, yıldırım riski gibi olaylara karşı yetkililerin ve vatandaşların duyarlı olması büyük önem taşıyor.

Kars, Ardahan ve Ağrı'nın doğu ilçelerinde bugün akşam saatlerine kadar kuvvetli rüzgarla birlikte etkili gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmeler ve uydu görüntülerine göre, bu yerlerde kuvvetli rüzgar ve etkili sağanak yağış beklendiği belirtilerek, sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve trafik risklerine karşı tedbirli olunması istendi.

(AA)