kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doğuda sel felaketi: 10 ölü

Yeni Haber
Van ve Ağrı'da yaşanan sel sonrası İçişleri Bakanı Osman Güneş, bölgede inceleme yapmak üzere Van'a geldi.

Bakan Güneş, Van ve Ağrı illerinde yaşanan sel felaketinde Ağrı'da 7, Van'da ise 3 kişi olmak üzere toplam 10 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Van'ın Erciş ve Ağrı'nın Habur ilçesine bağlı köylerde yaşanan sel felaketi sonrası İçişleri Bakanı Osman Güneş, felaket bölgelerini incelemek üzere Van'a geldi.

Van Ferit Melen Havaalanı'na gelen Bakan Güneş, VIP salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Güneş, sel felaketiyle ilgili dün akşama yakın saatlerde Habur ve Erciş ilçesine bağlı köylerde yoğun yağmur yağışı sebebiyle bir sel felaketi yaşandığını kaydetti.

Güneş, "Bana verilen en son bilgide Habur ilçemize bağlı köylerimizde toplam 7 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Erciş ilçemize bağlı köylerimizde de 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Fevkalade üzüldük. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tabi onların acısı bizim acımızdır." diye konuştu.

"Özellikle Sayın Başbakanımın talimatıyla olay yerinde vatandaşlarımızla görüşeceğiz." diyen Bakan Güneş, "Süratle karşı karşıya kaldıkları felaket sebebiyle yaralarının sarılması, ihtiyaçlarının giderilmesi, sıkıntılarının azalması ve hükümet olarak ne yapılmak icap ediyorsa onları tespit edeceğiz ve arkasından da süratle vatandaşlarımıza yardım konusunda elimizden geleni yapacağız. Karşılaşacağımız duruma göre arkadaşlarımızla değerlendirme yapıp icap eden tedbirleri de alacağız." şeklinde konuştu.
Bakan Güneş, "İlk etapta bölgeye vatandaşlarımızın ilk anda ihtiyaç duyacakları iaşe ve ibadeleri sağlayacakları şekilde ilk yardım malzemeleri gönderildi. Bunların koordinesini il valimiz yapıyor. Özellikle Ağrı ili için söylüyorum. Burada felaketin boyutları biraz daha büyük. Bundan sonra ilave yardım ne icap ediyor süratle onun tespitini ve arkasındanda gerçekleştirilmesini sağlamak için gidiyoruz" dedi.

Açıklama sonrası Bakan Güneş ve beraberinde gelen heyet, askeri bir helikopter ile ilk olarak Van'ın Erciş ilçesine bağlı sel felaketinin yaşandığı köylere geçti.

Burada incelemelerini tamamladıktan sonra Bakan ve heyet Ağrı ilinde sel felaketi bölgesine geçip incelemelerde bulunacak.