kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Limon sufle

Yumurtanın beyazını mikserle katılaşıp kar haline gelinceye kadar çırpın. Jöleyi limon suyunda benmari usulü eritip, hafif koyulaşıncaya kadar ısıtın. Yumurta sarısını katılaşıp rengi açılıncaya kadar iyice çırpın. Jöle ve rendelenmiş limon kabuklarından süslemek için ayırın, kalanı ilave edin. Kar halindeki yumurta beyazına şeker ve yumurta sarılarını yavaş yavaş karıştırarak katın. Karışımı cam bir kaseye alın. Soğuyup katılaşması için derin dondurucuda bir gece bekletin. Karışıma çorba kaşığıyla şekil verip, kremayla birlikte servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1 küçük paket tart jölesi

* 1.5 adet limon

* 6 adet yumurta

* 1 su bardağı tozşeker

* 1 su bardağı krema