kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
PROF. DR. CÜNEYT HOŞCOŞKUN (EGE ÜNIV.)

Karşı çıkanlar ne diyor?

PROF. DR. CÜNEYT HOŞCOŞKUN (EGE ÜNIV.)
'Uğraş verenlerin emekleri merkezlere peşkeş çekiliyor'
TÜRKIYE'DE organ nakline vurulmuş en büyük kötülüktür. Yeni yönetmelikle sistem allak bullak oldu. Organ bulan merkezler cezalandırılmak isteniyor. Organ nakli için uğraş veren kişilerin emekleri başka merkezlere peşkeş çekiliyor adeta pazarlanıyor. Organ nakli ile ilgisi olmayan kişiler Bilimsel Kurul'a getirildi.

DOÇ. DR. ALP GÜRKAN (İZMİR (TEPECİK HAST.)
'Nakilleri iyice azaltır'
BU
listenin böyle oluşturulmasına biz karşıyız. Bunun ulusal olarak yapılması ciddi bir organ kaybı anlamına gelir. Zaten az olan organ nakillerini daha da azaltır. Tüm ülkede başarı oranları düşer. Ben kişisel olarak listeye katılmayacağımı söyleyebilirim.

PROF. DR. HAMDI KARAKAYALI (BAŞKENT HAST.)
'Birkaç kişi yönlendirdi'
SAĞLIK Bakanlığı böyle bir uygulamaya geçerken bizden görüş istemişti. Biz de olumsuz görüş bildirmiş, sorunun organ sayısında olduğunu söylemiştik. Sağlık Bakanlığı bir kaç kişinin yönlendirmesiyle bu olaya girdi. Çok araştırma yapılmadan verilen bir karar.

PROF. ALPER DEMİRBAŞ (AKDENİZ ÜNIV.)
'Organ nakline darbe olur'

BÖBREKLERİN sağlıklı çalışabilmesindeki en önemli etkenlerden biri mümkün olan en kısa zamanda alıcıya nakledilmesi. Böbrek naklinde bu şekilde bir ulusal liste sistemine gidilmesi kadavradan böbrek nakline vurulacak ağır bir darbe olur.
Haberin fotoğrafları