kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

İstanbul'a iki harika mekân!..

ÇARŞAMBA gecesi nasıl keyiflendim gene.. Dünya güzeli iki mekânın açılışına katıldım arka arkaya..
Önce Arena .. Maslak'ta..
"Bu yaz Hisar yok" diye dövünürken, öyle bir konser alanı yaratmış ki, sevgili dostum Cüneyt Ortan ve ortakları, Elif Dağdeviren, Ahmet San ve Ahmet Kunt !..
Müthiş bir alan.. Konser arenası, harika bir sahne.. Işıklar ve ses düzeniyle dünya çapında.. Ayrıca bir açık, bir kapalı parti alanı.. Yani yağmur ve gürültü korkusu yok. Sabaha kadar disko gençlere.. Bir de restoran.. Bir de cafe.. 24 saat yaşayacak bir yer..
Açılışı Earth Wind & Fire yaptı. Bizim gençliğimizde dünya listelerini dağıtan gurup. Ama ben o zaman da sevmezdim o tür müziği.. Bu yüzden konsere kalmadım. Önümüzdeki günler tam bana göre.. Jose Carreras, Supremes, Toto Cutugno, Duke Ellington Orkestrası, Dionne Warwick, Al Bano, Nathalie Cole, Julio Iglesias ve daha neler.. Neler de Ayşe (Özyılmazel) haklı. Bunlar bana göre.. Bugünün gençlerine göre de program gerek. Hele de Hisar'ın yerine, muhakkak yerli geceler, geç kalmadan bağlanmalı.. Bu harika yer boş kalırsa yazık olur..
Ardından Sortie.. Erol (Kaynar) dünyanın masrafını yapmış, İtalya'dan en ileri açık hava ses düzenini getirmiş.. Tepeye asılı yüz binlerce dolarlık kabinler, sesi sadece göbeğe veriyorlar.. Biz iki metre dışarıda rahatça sohbet ediyor, cep telefonu ile konuşabiliyoruz..
En çok şikâyet, karşı sahilden ya.. Haklılar aslında..
Sortie'nin dibinde tekneden ölçüm yaptılar. Göbek 100 desibelken, orası 60.. Sokak gürültüsü ortalama 65 bu kentte..
İsteyince, özenince, paraya kıyınca oluyor..
Belediye, Kazıkçı Voyvoda havasında, yaz günü "12'de müzik yasak" diyeceğine, "Gelir ölçerim. Yasal şiddeti aşıyorsa, kaparım" demeli.. Ama AKP olunca bilemiyoruz, amaç üzüm yemek mi, bağcı dövmek mi?..
Yaşla kuru, ayni ateşe atılır mı?..
Sortie bu yıl içini de zenginleştirmiş.. Benim favori dükkânlarım Sahan, Cafe de Paris ve Al Jamal olacak.. Sahan'ı çok duyardım, karşıda.. Gidememiştim. Onlar geldiler, önüme de bir Halep işi koydular.. Breh..
İlham Ağabey (Gencer) gene akşam üzerleri Ayın Doğuşu mutlu saatlerine başlarsa hele..