kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer Mersin'e sade vatandaş olarak katılacak

ŞENOL ATEŞ
Mersin'de Baykal ile Sezer birlikte halkı selamlayacak, Ancak Siyasi Partiler Yasası'nı ihlal etmemek için Sezer konuşamayacak..
CHP ve DSP'nin seçimlerde güç birliği yapma kararından ve DSP'nin YSK'ya seçime katılmayacağını bildirmesinden sonra Sol Blok Mersin'de bugün gövde gösterisine çıkıyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile mitinge katılacak ve halkı selamlayacak olan DSP lideri Zeki Sezer'in 'hukuki sorun oluşturmaması' için mitinge 'vatandaş Sezer' olarak katılacağı belirtildi. Baykal ile Sezer Mersin'e özel uçakla birlikte gidecek. İlhan Kesici'nin de katılacağı miting meydanına da yan yana girecek olan iki liderden önce DSP lideri Sezer anons edilecek. 'Vatandaş Sezer' tek başına çıkacağı platformda halkı selamlayacak. Sonra da Baykal'a çağrı yapılacak. Baykal ve Sezer el ele halkı selamladıktan sonra, Baykal halka seslenecek.

SANATÇI YAĞMURU
CHP'nin büyük bir iddiayla hazırlandığı ve "Samsun'daki Cumhuriyet mitinginden daha kalabalık olacak" dediği mitingin başlama saati 12.30 olarak belirlendi. Liderlerin meydana gelişinden hemen önce ünlü sanatçılar halkı coşturacak. Edip Akbayram, Yavuz Bingöl ve Onur Akın sevilen şarkılarını söyleyecek. YASAL SORUN CHP ile DSP arasında görüşmelerin başladığı ilk günden beri iki partinin hukuk kurmaylarının tartışmasından, DSP'nin dışarıdan desteğinin hukuki bir sorun olmadığı görüşü ağırlık kazandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, "Hukuki sorun olmayacak. Kaldı ki bu tür olaylar ilk kez de olmuyor. DSP seçime katılmayabilir, ama genel başkanı bir vatandaş olarak CHP'ye destek verebilir" dedi.

İSTİFA EDİYORLAR
Baykal'ın "Hukuki bir engel yoksa, DSP'li arkadaşlar partilerinden istifa etmeden bizim listemizden onları gösterebiliriz" demişti. Bu tezin hukiki sorun yaratacağı kararına varılarak, DSP'lilerin partilerinden istifa etmesi ve CHP listelerinden seçime girmeleri kararlaştırılmıştı. CHP listesinden yer alacak bazı DSP'liler, partilerinden istifa etmeye başladılar.