kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sancak Yatırım Başkanı Ethem Sancak (solda) ve Medical Park Başkanı Muharrem Usta (sağda) A grubu hastane kuracaklarını anlattı.

Medical Park, 30 hastaneyle halkın yarısına 'A sınıfı' hizmet götürecek

Sevdican GÜNEŞ - SAĞLIK SERVİSİ
2009 yılında hastane sayısını 30'a ulaştırmayı hedefleyen Medical Park Sağlık Grubu, nüfusun ancak yüzde 2-3'ünün gidebildiği A grubu hastanelere yüzde 50'sinin gitmesini sağlamayı planlıyor..
Medical Park, 30 hastaneyi kapsayan sağlık zinciri kuruyor. Bu hafta İstanbul Bahçelievler'de açılacak 288 yataklı hastanesini onkoloji, Antalya'da yıl sonunda hizmete girecek şubesini ise organ nakli merkezi olarak değerlendirecek olan Medical Park Sağlık Grubu, 2009 yılında hastane sayısını 30'a çıkarmayı hedefliyor. Sancak Yatırım ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri yatırımlar dün İstanbul Çırağan Sarayı'nda yapılan basın toplantısıyla açıklandı. Medical Park Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, geçen yıl Bursa'da açılan hastanelerinin yatırımlar zincirinin ilk halkası olduğunu belirterek, "Bu hafta İstanbul Bahçelievler ile eylülde İstanbul Göztepe ve Antalya'da 3 büyük sağlık kompleksi hizmete sokacağız. Gelecek iki yıl içinde de 30 büyük şehirde hastaneler kuracağız. Hedefimiz vatandaşların yüzde 70'ine sağlık hizmeti götürmek" dedi.

A GRUBU HASTANE YAPACAĞIZ

Türkiye'de bin hastane ile devletin sağlık hizmetinde tartışmasının büyük bir etkinliğinin olduğunu dile getiren Usta, "Özel hastanelerin sayısı ise sadece 300. Bunların yüzde 5'i ise A grubunu oluşturuyor. Medical Park olarak bundan sonraki tüm yatırımlarımızda A grubu hastaneler inşa edip halkın doktora daha kolay erişmesine yardımcı olacağız. A grubu hastanelere toplumun ancak yüzde 2-3'ü gidebiliyor. Bizim amacımız 'sağlıkta büyük buluşma projesi' ile halkın yüzde 50'sinin bu hizmetlerle tanışmasını sağlamak" dedi. Böylece 16 ayda 4 hastane kurmuş olacaklarını anlatan Muharrem Usta, "Şehirlere göre değişse de ücretlerimiz emsallerine göre yüzde 50 daha uygun olacak. Bu hastaneler için 450-500 milyon dolarlık yatırım yapacağız" dedi. Özel hastane sektörünün Türkiye'de şu an yüzde 12 pay aldığını söyleyen Muharrem Usta gelecek 5 yıl içinde bu rakamın yüzde 15'e çıkmasını beklediklerini söyledi.
Haberin fotoğrafları