kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hugh Bredenkamp

IMF'den 12 saat içinde önce kutlama sonra da uyarı geldi

IMF Dış İlişkiler Direktörü Ahmed, Merkez Bankası'nı ve hükümeti kutlarken, IMF Türkiye Temsilcisi Bredenkamp uyarılarda bulundu..
Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) gelen iki farklı mesaj kafaları karıştırdı. Önceki gece yarısı Türkiye Merkez Bankası ve hükümeti uyguladıkları ekonomik paket için kutlayan IMF Dış İlişkiler Direktörü Mesud Ahmed'in açıklamalarından 12 saat sonra IMF Türkiye Temsilcisi Hugh Bredenkamp'ın KDV indirimleri ve vergi teşvikleri nin taahhütlere uyumlu olmadığı uyarısı geldi. IMF Dış İlişkiler Direktörü Mesud Ahmed, Türkiye Merkez Bankası ve hükümeti kutlayan bir mesaj ile dikkat çekti. Türkiye'nin hazırladığı güçlü politikaları içeren ekonomik paketin, programın altıncı gözden geçirme döneminin sona erdirilmesini kolaylaştırdığını ve bunun için Türk hükümeti ve Merkez Bankasını kutladıklarını söyledi Ahmed, Washington'da IMF merkezinde düzenlediği brifingde, altıncı gözden geçirmenin tamamlanmasının ardından Türk ekonomisindeki son durumu değerlendirmesinin istenmesi üzerine, ''özellikle mali program hedeflerinin korunmasına ilişkin üzerinde anlayış birliğine varılan önlemler, yetkililerin iyi politikalar konusundaki kararlılığının bir göstergesi'' dedi. hmed, uygulanan sağlıklı politikalar ve yapısal reformların yanı sıra pozitif dış ortam sayesinde Türk ekonomisinin, son yıllarda etkileyici bir performans gösterdiğini söyledi. Mesud Ahmed, ''ancak şimdiki hedef, enflasyon konusunda son bir çaba için mali ve parasal disipline bağlı kalınarak ve en hızlı büyüyen gelişmekte olan ekonomilerde görülen büyüme oranlarının yakalanması için yapısal reformları genişleterek ve derinleştirerek, önceki yıllardaki başarılar üzerine yenilerini inşa etmek'' diye konuştu. IMF İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye'nin programının altıncı gözden geçirme dönemini geçen hafta sona erdirerek, 1 milyar 135 milyon dolarlık yeni kredi dilimini serbest bırakmıştı.

PROGRAM ÇELİŞMİYOR
IMF Türkiye Temsilcisi Bredenkamp ise Türkiye'nin yapmayı tasarladığı KDV indirimleri konusunda kendilerine danışılmadığını ve KDV indirimi ile sektörel vergi teşviklerinin taahhütlerle uyumlu olmadığını söyleyerek, KDV tabanını bozacak girişimler ya da sektörel vergi teşviklerinin ekonomik programdaki taahhütlere uygun olmayacağına işaret etti.