kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Oy pusulaları yarın şekillenecek

Yeni Haber
Siyasi partilerin 22 Temmuz seçimlerinde kullanılacak oy pusulalarındaki yerleri yarın belli olacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nca saptanan seçim takvimine göre, yarın siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesiyle ilgili olarak kura çekilecek. Partilerin oy pusulalarındaki yerleri aynı gün ilan edilecek. Kura çekimi YSK'da gerçekleştirilecek, kura çekimine partilerince görevlendirilmiş yöneticiler katılacak.

Yüksek Seçim Kurulu, 23'üncü dönem milletvekili genel seçimine katılacak partileri; Adalet ve Kalkınma Partisi, Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Emek Partisi, Sosyaldemokrat Halk Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, İşçi Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Hürriyet ve Değişim Partisi, Demokrat Türkiye Partisi, Liberal Demokrat Parti, Aydınlık Türkiye Partisi olarak belirlemişti. Ancak DSP seçime katılmamaya karar verdi, DYP ve Anavatan Partisi birleşme kararı aldı, ATP lideri Tuğrul Türkeş de MHP'den aday olmayı kararlaştırdı.
Yarın ayrıca önseçim yapan partilerde, sandık kurullarının sayım-döküm işlemlerini tamamlamaları ve düzenleyecekleri tutanakları önseçim ilçe seçim kurullarına iletmeleri için son gün olacak. Önseçim ilçe seçim kurulları da ilçe birleştirme tutanaklarını düzenleyecek ve il seçim kurullarına iletecek. Muhtarlık bölgeleri askı listelerindeki değişikliklerin işlenerek kesinleştirilmesi işlemi de yarın tamamlanacak.

(ANKA)