kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Babasının öldüğünden habersiz yarışıyor!

Yeni Haber
Bir dönem ülkemizde de televizyonlarda gösterilen Biri Bizi Gözetliyor (Big Brother) yarışma programının Avustralya versiyonu şimşekleri üzerine çekiyor. Evde rakipleriyle mücadele etmekte olan bir kızın babasının ölmesine rağmen, yapımcıların bu bilgiyi yarışmacıya iletmemesi ülkede sert eleştirilere neden oldu.

BBC'nin haberine göre, yarışmaya bir ay önce katılan ve diğer rakipleri gibi dış dünya ile bağlantısı tamamen kesilen Emma Cornell'in babası Raymond Cornell, geçtiğimiz hafta kanserden öldü. Yapımcıların, babasının öldüğünden haberi olmayan Emma'nın evin içerisinde kalmasını sağlayarak, yarışmanın izlenme oranını yükseltmek istedikleri öne sürülüyor.

Programın yayınlandığı Channel 10 kanalı sözcüsü ise, Emma'nın ailesinin dilekleri ve istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek yayıncı kuruluşu savundu. Emma'nın arkadaşı Tim Stanton, yerel medyaya yaptığı açıklamada, "Babası kızının üzülmesini istemezdi ve evi bırakıp cenazeye gelmesini arzu etmezdi. Evden çıkınca çok üzülecek ama babasını anlayacak" dedi.

Avustralya BBG'sinde tepki çeken olaylar bununla da sınırlı kalmıyor. Irkçı söylemlerin, cinsel istismarların ve yarışmacıların kavgalarıyla defalarca gündeme gelen program, halkın büyük çoğunluğu tarafından eleştiriliyor.

(AA)