kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Canlı bomba Güven Akkuş’un ortalığı kan gölüne çevirdği Ulus’taki otobüs durağına dev bir afiş asıldı.

"Beni bir daha aramayın, öldü bilin"

Sabah, 12 yaşında annesini, 13 yaşında babasını kaybeden canlı bomba Güven Akkuş'un, nasıl bu hale geldiğini gözler önüne seren yaşamını anlatan ailesinin ifadelerine ulaştı. İşte kanlı eylemi gerçekleştiren teröristin ablaları ve ağabeyinin ağzından yaşamı:

NEDEN GİRDİĞİNİ BİLMİYORUM
(Ablası Aysel Avluoğlu): 1996'da kardeşim cezaevine girdi. Neden girdiğini bilmiyorum. Yaklaşık 20 ay sonra tahliye oldu. Bir süre kardeşim Gürses Akkuş'un yanında kaldıktan sonra kayboldu. Nereye gittiğini bilmiyorum. Cezaevinden çıktıktan sonra hiç görüşmedim.

"BENİ ÖLDÜ BİLİN" DİYORDU
(Ablası Gülsef Akkuş): Yakalandığında benim evimde kalıyordu. Tahliye olduktan sonra 3-4 ay benim yanımda kaldı. Bir ay temizlik işinde çalıştı, sonra bir iş yapmadı. 1998 yılı sonunda yurtdışına kaçak yollardan gideceğini söylüyordu. Kendisine Hollanda'da bulunan amcam Kadir Akkuş'un yanına gitmesini söyledim. Amcam da tamam dedi, orada buluştular. Kadir amcam Türkiye'ye geldiğinde kendisinden bir mektup getirdi. Mektupta, 'beni bir daha aramayın, öldü bilin' yazıyordu. 2001'den beri de kendisiyle hiçbir şekilde görüşmedim.