kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yıldız Savaşları'nın 30.yılı kutlanıyor

Yeni Haber
Bilim kurgu filmleri dünyasında yeni bir çığır açarak efsane haline gelen Yıldız Savaşları serisinin ilk filminin tam 30 yıl önce bugün gösterime girmesinin anısına kutlamalar yapılıyor...
30. yılın anısına, dizinin yaratıcısı yönetmen George Lucas'ın sahibi olduğu Lucasfilm, Los Angeles'da "Yıldız Savaşları Kutlamaları IV" adıyla kutlamalara başladı.

Çarşamba günü serinin 6 filminin peş peşe gösterildiği bir programla başlayan kutlamalar, bugünden itibaren halka açık olarak pazartesi gününe kadar sürecek.

Kutlamalara, Yıldız Savaşları filmlerinde rol olan sanatçılar da katılacak. Lucasfilm pazarlama müdürü Tom Warner, filmlerde Prenses Leia rolünü üstlenen Carrie Fisher'ın kutlamalar katılacağını, ancak dizinin yaratıcısı Lucas'ın ABD dışında olduğunu açıkladı.

Warner ayrıca, kutlamalar çerçevesinde 2008 başlarında piyasaya sürülmesi beklenen video oyunu "The Force Unleashed"ın ön gösteriminin yapılacağını söyledi. Oyunu oynayanlar, serinin karanlık gücü Darth Vader'ın gizli çırağı rolünü üstleniyor.

10 OSCAR ADAYLIĞI, 6 ÖDÜL

Yıldız Savaşları'nın ilk filmi 1978'de 10 dalda Oscar'a aday olup 6'sını kazandı. 2005 yılında Amerikan Film Enstitüsü, John Wililams'ın Yıldız Savaşları için bestelediği film müziğini, bütün zamanların en akılda kalan film müziği bestesi olarak ilan etti.

Yıldız Savaşları ayrıca, Amerikan Film Enstitüsü'nün En İyi 100 Amerikan Filmi sıralamasında 15. sırada yer alıyor.
Görsel efektlerde yeni bir çağın başlangıcı olarak kabul edilen Yıldız Savaşları, birçok görsel efekt uygulamasının öncüsü oldu.
Yıldız Savaşları'nın efsane yönetmeni George Lucas ise ilk filmin gösterime girmesinin 30. yıldönümü nedeniyle yaptığı söyleşide, 2050'de "bir sinemacı olarak hatırlanmak istediğini" söyledi.

Lucas, "terrakki.net" adlı internet sitesinin, Wired.Com'dan kısaltarak yayımladığı söyleşisinde, "2050'de sizin için bir biyografik belgesel hazırlansa kendinizi orada nasıl görmek istersiniz?" sorusuna karşılık olarak, "Bir sinemacı olarak hatırlanmak isterim. Benim sinemaya kattığım teknolojik çözümler 2050'de çoktan unutulmuş olacak. Ama umarım anlattığım bazı hikayeler o zaman da hala geçerliliğini korur. Yıldız Savaşları'nın çok demode olmayacağını umuyorum, çünkü teması zaman dışı" dedi.