kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Perakende Ortaklıkları Başkanı Karsten Friis Mondorf Türkiye Temsilcisi Levent Büyükuğur Türkiye Temsilcisi Funda Akın CEO Jens Nordahl CEO Jens Nordahl

'İki yıl önce önceliğimiz değildi, ama Türkiye çok hızlı değişti'

Türkiye'ye planladıklarından önce girdiklerini söyleyen dekorasyon mağazası Habitat'ın CEO'su Nordahl, "Biz eski dünyada yaşıyoruz. Yeni dünya, Türkiye, Asya, Çin gibi pazarlarda gelişiyor" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'İki yıl önce önceliğimiz değildi, ama Türkiye çok hızlı değişti'
Türkiye'de ev dekorasyonuna ilginin artması ve inşaat sektöründeki hareketlilikle ev değiştirme trendinin yayılması, eve yönelik perakende sektörünü de hareketlendirdi. İsveçli ev perakendecisi IKEA'dan sonra bu kez dünyaca ünlü dekorasyon mağazası İngiltere kökenli Habitat da Türkiye pazarına girdi. Modern ev mobilya ve aksesuvarları alanında dünyanın ünlü mağazalarından Habitat, Türkiye'deki ilk mağazasını İstanbul'da açtı. İstanbul Doors ve Akın Gayrimenkul'ün iş birliğiyle kurulan A&D Limited ile Türk tüketicisiyle buluşan Habitat'ın, Şişli Addres İstanbul'daki mağazasının açılışı Habitat Üst Yöneticisi (CEO) Jens Nordahl ve Habitat Perakende Ortaklıkları Başkanı Karsten Friis Mondorf'un katılımıyla yapıldı. Jens Nordahl, açılışta yaptığı konuşmada, "Biz artık Avrupa'da eski dünyada yaşıyoruz. Yeni dünya Çin, Türkiye ve Moskova gibi pazarlarda gelişiyor. Geleceğimizi bu yeni dünyanın bir parçası olarak görüyoruz'' diye konuştu.

YAŞAM TARZI PERAKENDECİSİ

Nordahl, 1964 yılında kurulan ve ilk mağazası Londra'da açılan Habitat'ın, "yaşam tarzı perakendecisi'' olduğunu, bir moda şirketi gibi davrandığını ve koleksiyonlarını sürekli yenilediğini ifade etti. Girdikleri pazarlarda o ülkelerin kültürlerinden çok etkilendiklerini dile getiren Nordahl, Türkiye'deki kültürel esintilerden faydalanarak bunu 1-2 yıl içinde tasarımlarına yansıtacaklarını, Türkiye'de hem modern hayat hem de İslam'ın etkileriyle başka esintiler çıkarabileceklerini söyledi.

16 ÜLKEDE 72 MAĞAZA
Habitat Perakende Ortaklıkları Başkanı Karsten Friis Mondorf da Habitat'ın 16 ülkede faaliyet gösterdiğini, bunlardan 12'sinde ortaklık operasyonları yürüttüğünü ifade ederek, "Gelişen pazarlar bizi daha çok heyecanlandırıyor. Türkiye ve Asya pazarları, büyümek anlamında bizim için çok önemli'' diye konuştu. Mondorf, 2 yıl önce Türkiye'nin, kendisinin "en öncelikli listesinde'' yer almadığını, ancak ülkenin çok değiştiğini ve "inanılmaz'' derecede heyecan verici olduğunu belirterek, "Türkiye'ye neden geldiğimiz aşikar. Türkiye'den heyecan duymuş durumdayız'' dedi. Okmeydanı'ndaki Addresİstanbul alışveriş merkezinde bin 200 metrekarelik alanda yaklaşık 3 bin çeşitte 75 bin ürünün satışa sunulduğu Habitat, 4 milyon YTL yatırımla açıldı. Habitat'ın Türkiye'deki operasyonlarını yürüten A&D, önümüzdeki 5 yılda, üçü İstanbul'da olmak üzere Ankara ve Türkiye'nin güneyinde olmak üzere 5 mağaza açmayı hedefliyor.