kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bu sezon pudra rengi gelinlikler tercih ediliyor.

Straplez gelinlik geri döndü

ESRA ÇORUH
18.05.2007
Yaz aylarının gelmesiyle düğünler de artıyor. Bu özel gecede şık olmak isteyen gelinler ve davetliler için pek çok seçenek var..
1 - Gelinlik modası hakkında bilgi verebilir misiniz? (Cemile K. - İstanbul)

- 2007 koleksiyonlarında gelinlikler oldukça kapalı. Sırt dekoltesi bu yıl hiç yok. Bunun yanında yaz gelinleri için straplez modeller çoğunlukta. Gelinlikle özdeşleşmiş olan beyazın pabucu dama atılmış durumda... Pudra rengi gibi açık tonlar, beyaz gelinlik dışında alternatif isteyenler için ideal olabilir. Farklı bir gelin olmak istiyorsanız, sezonun rengi açık griden bir model de seçebilirsiniz. Ya da beyaz gelinliğinizin fiyonk gibi detaylarını bu renkten tercih edebilirsiniz. Diğer öne çıkan trendlerden biri de, beyaz gelinlikte siyah detaylar. Örneğin nakış, taş ya da kurdeleyle siyahbeyaz uyumunu yakalayabilirsiniz. Gelinliğin üzerine takılabilecek mücevherlere gelince... Şimdiye kadar gelin takısı denilince, akla hep inci veya pırlanta gibi zarif seçenekler gelirdi. Ancak şimdi mor, kırmızı, hatta siyah taşlı mücevherler ve sarı altın aksesuarlar çok moda. Ayrıca, sezonun modası olan üç boyutlu çiçek motifleri gelinliklerde de çok kullanılıyor. Sade bir gelinlik seçmiş olsanız bile küçük bir çiçek motifiyle bu trende uyabilirsiniz.

2 - Bir yaz düğününe katılacağım. Sarı şifon mini bir elbise giyeceğim. Ne renk ayakkabı ve çanta tercih etmeliyim? (Bahar M. - İzmir)

- Sezonun trendy renklerinden sarı, hafif bronz bir tene çok yakışıyor. Sarıyı lame (gümüş) aksesuarlarla tamamlayabilirsiniz. Elbiseniz mini olduğundan gözlerin ayakkabılarınızda olacağını göz önünde bulundurarak iddialı bir model seçin. Bantlı, yüksek topuklu ya da platformlu modellerden birini tercih edebilirsiniz. Lame bir çanta kullanabilirsiniz. Elbiseniz canlı tonda bir sarıysa ve yaşınız 30'un altındaysa, aksesuarlarınızı canlı tonlarda kontrast renklerden seçebilirsiniz. Örneğin elektrik mavisi bir ayakkabı, fuşya bir gece çantası sıradışı olabilir.


3 - Outletlerden ya da fabrika satış mağazalarından alışveriş yaparken nelere dikkat etmek gerekir? (Müge B. - İzmit)

- Outletlerden alışveriş yaparken yaptığımız en büyük hata, sadece uygun fiyatına aldanıp satın aldığımız ürünler. O yüzden, outlete giderken her alışveriş öncesinde olduğu gibi ne alacağınızı, neye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz lazım. İhtiyacınız doğrultusunda açık bir ayakkabı mı, plaj elbisesi mi; ne arıyorsanız ona bakmanız mantıklı olacaktır. Ayrıca bir önceki sezonun trendlerini yansıtan kıyafetleri almaktan kaçının. Onun yerine, klasik parçaları outletlerden almak en akıllı alışveriş kuralıdır. Örneğin; beyaz gömlek, siyah bluz, parmak arası terlik, trençkot gibi her zaman giyebileceğimiz, modası geçmeyecek giysileri satın alabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları