kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fenerbahçe'nin Kare As'ı

HAZIRLAYAN: HANDE ŞARMAN /sabahekler@sabah.com.tr
18.05.2007
İstanbul'un en popüler semtlerinden Fenerbahçe, denizi, parkları, kafeleri ve restoranlarıyla Anadolu yakasında oturanlar kadar Avrupa yakası sakinlerinin de ilgi merkezi. Fenerbahçe futbol takımının şampiyonluğunu ilan etmesiyle bugünlerde popülaritesi daha da artan semtin en keyifli mekânlarını FB'lilere ve Fenerbahçe'de oturan ünlülere sorduk..
İLİŞKİLİ HABERLER
Fenerbahçe'nin Kare As'ı
Develi Kebap
Develi Kebap, Fenerbahçe'nin en gözde mekânları arasında jürimizin aklına gelen ilk isimlerden. İbrahim Kutluay, Soner Yeğiner, Feryal Pere, Mirey Meseyyah, Banu Yelkovan, Tülin Şahin, Deniz Derinsu ve Gürcan Bilgiç Develi konusunda hemfikirler. Restoranın Kalamış Marina'daki şubesi, özellikle maç olduğu günlerde Fenerbahçe taraftarlarının uğrak mekânlarından. 1912 yılında Gaziantep'te açılan Develi, Gaziantep başta olmak üzere Ege, Akdeniz, Orta Anadolu mutfaklarından örnekler sunuyor. Tel: (0216) 418 94 00 (Aldığı oy: 8)

Divan Brasserie
'Amca' lakaplı, koyu Fenerbahçeli İlhan Şeşen, FB Basketbol takım kaptanı İbrahim Kutluay, SABAH gazetesi FB muhabiri Deniz Derinsu, Fenerbahçe'de oturan manken Tülin Şahin, sıkı bir FB'li olan Feryal Pere, Four Four Two dergisinin yazıişleri müdürü Banu Yelkovan, gurme Ahmet Örs ve gezi yazıları yazan Mirey Meseyyah Fenerbahçe semtinde en çok sevdikleri mekânlar arasında Kalamış Yat Limanı içindeki Divan'ı sayıyorlar. Ahmet Örs, Divan için, "Yaz akşamlarının vazgeçilmez mekânları arasında," diyor. Tel: (0216) 330 38 00 (Aldığı oy: 8)

Todori
Kalamış Marina'daki Todori, semtin en eski mekânlarından. Bir zamanlar bahçesindeki dans pistinde gençlerin 'çılgınca' dans ettiği Todori, leziz mezeleriyle de ünlüymüş. Müdavimleri paçanga böreği ve ciğer tavası için çok farklı semtlerden kalkıp gelirmiş buraya. Bugün de aynı yerinde bulunan restoran, FB'lilerin de uğrak yeri. Fenerbahçe Kulübü tarafından yenilenen Todori'de, yaz geceleri fasıl keyfi de yapılabiliyor. İlhan Şeşen, İbrahim Kutluay, Soner Yeğiner, Feryal Pere ve Gürcan Bilgiç fırsat buldukça buraya gittiklerini ve restoranın semtin en sıcak mekânlarından biri olduğunu söylüyorlar. Tel: (0216) 450 20 44 (Aldığı oy: 5)

Chocolate
Chocolate'ın Fenerbahçe'deki şubesinde hem açık hem de kapalı alanda oturma imkânınız var. Sabah 08.00'de açılan mekân, kahvaltılarıyla da ünlü. Pazar günleri açık büfe kahvaltı sunuluyor. Chocolate'ın mönüsü oldukça zengin. Fenerbahçe taraftarlarının maç öncesi veya sonrası bir araya geldiği mekân, akşamları barıyla da çok tercih ediliyor. Chocolate, FB tribün temsilcisi Soner Yeğiner ve SABAH gazetesi spor muhabiri Deniz Derinsu'nun Fenerbahçe'de en çok gittikleri ve sevdikleri mekânlardan. Tel: (0216) 550 02 63 (Aldığı oy: 2)

Romantika
Fenerbahçe Parkı içindeki Romantika Kafe, Feryal Pere ve Ahmet Örs'ün favori mekânlarından. Deniz kenarında, yeşillikler içinde camla çevrili kafe, çok şık bir serayı andırıyor. Özelllikle hafta sonları oldukça yoğun olan kafenin mönüsünde pek çok yiyecek ve içeceğin yanı sıra alkollü içecekler de mevcut. Ahmet Örs Romantika için, "Marmara ve Adalara bakan, bir çiçek bahçesi ve görkemli ağaçlarla çevrelenmiş bir huzur vahası niteliğinde. Turing Club tarafından işletilen bu mekânda günün her saati farklı bir keyif," diyor. Tel: (0216) 336 38 28 (Aldığı oy: 2)

True Blue
Fenerbahçe'deki alışveriş merkezi Pyramid'in yerine inşa edilen beach bar, minderler, şezlonglar ve çocuklar için hazırlanmış oyun alanlarıyla şehir içinde bir tatil vaat ediyor. True Blue, Tülin Şahin'in semtte en çok sevdiği mekânlardan. Bu yakada ikamet eden Ahmet Örs, "Eski Piramit alışveriş merkezinin bulunduğu yer Fenerbahçe'nin, burnun en güzel noktası. Burada yer alan beach bar ve restoranın yemekleri ve servisi de, manzarası kadar tatmin edici," diyor. Tel: (0216) 550 51 95 (Aldığı oy: 2)
Haberin fotoğrafları