kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avrupalının ayağına Türk çorabı

Yeni Haber
Karabük'te kurulu çorap fabrikasının, yılda ürettiği 6 milyon çift çorabın yüzde 75'ini Fransa'ya, yüzde 20'sini Almanya ve Hollanda'ya ihraç ettiği bildirildi.

Kalemler Tekstil Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Kalem, yaptığı açıklamada, 11 yıldır sektörde faaliyet gösterdiklerini, sürekli teknolojik yenilikleri takip ederek kaliteyi ve çeşidi artırdıklarını, 142 çalışanla yılda ürettikleri ortalama 6 milyon çift çorabın neredeyse tamamını ihraç ettiklerini söyledi.

Kalem, 130 makineyle ve yıllık 3 milyon Avro ihracat rakamını yakaladıklarını belirterek, geçen yıl Dünya Kupası için ürettikleri 500 bin çift çorabı Almanya'ya gönderdiklerini, bunu da kaliteden ödün vermeyen yaklaşımlarıyla elde ettiklerini vurguladı.

Üretimlerinin yüzde 75'ini Fransa'ya, yüzde 20'sini Almanya ve Hollanda'ya ihraç ettiklerini ifade eden Kalem, ''Avrupa pazarında tutunmak kolay iş değil. Avrupa, cilde temas eden bütün ürünleri titizlikle inceleyip, ekoteks belgesi (anti kanserojen) olması isteniyor'' dedi.

ÜRETİMİN SADECE YÜZDE 5'İ İÇ PİYASAYA

Kalem, üretimlerinin sadece yüzde 5'ini iç piyasaya sunduklarını, Türkiye'deki tek bayilerinin Mersin'de bulunduğunu söyledi.Yakın zamanda Adana'ya da bayi açarak, iç piyasaya yönelişe geçeceklerini anlatan Kalem, ''Yine de iç piyasaya pek fazla açılıp, önemli derecede söz sahibi olduğumuz ihracat rakamlarımızı düşürmek istemiyoruz'' diye konuştu.

Avrupa standartlarındaki ürünlerini yurt içinde de sunmak istediklerini belirten Kalem, 1 YTL gibi fiyattan satarak iç piyasada da tanıtmak istediklerini sözlerine ekledi.