kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Hep ayni kafa!..

GİZLİSİ açığı, Fenerli yazarların ortak yanı var. Galatasaray'a saldırmak için ellerine fırsat geçti mi, yıllanmış komplekslerin kusulması başlıyor.
Mehmet Demirkol da, Türk futbol tarihinin gurur maçlarından birinin altında ezilip dururmuş meğer yıllardır. Sultani mezunu gizli (!) Fenerli kardeşime göre, o maçta Galatasaray cezayı fena halde hak etmiş. O ceza kaldırıldığı için bugünlere gelmişiz.
O da çocukmuş da maçtaymış, hatırlamış.
Ben çocuk falan değil, 40 yıllık gazeteci olarak oradaydım. Futbol tarihinin en temiz maçlarından biri oynandı. Hakemin başına atılan para, tamamen bireysel bir olaydı. Harika futbol oynayan ve birbiri ardına goller sıralayan takımın tribünlerinde olay için sebep yoktu ki, zaten..
Bir manyağın tek başına yarattığı sahneyi İsviçreliler kullanmayı denediler. Olmadı. Galatasaray dünya futbolunun en büyük yargı organından "Af" çıkartıp yoluna devam etti, o yıl Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Monaco'yu da geçerek yarı final oynadı ve bu seviyeye yükselen ilk ve tek Türk takımı oldu. Bükreş'teki satın alınmış hakem olmasa, finale de çıkacaktı büyük olasılıkla..
Kapıkule ötesinde maçları pek olmayanlar, o akıllara seza futbolu ve sonucu hazmedemediler bir türlü. Yıllar geçti, hâlâ fırsat kolluyorlar, karalamak için..