kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sheraton 13 yıl sonra İstanbul'da

Yeni Haber
Sheraton Otellerini işleten Starwood Oteller Grubu 13 yıl aradan sonra İstanbul'a Sheraton Oteli'ni yeniden getirdi.

Starwood Grubu Türkiye'de Sheraton dışında 13 yeni otelle anlaşma yaptıklarını ve yakın bir gelecekte bu sayının 20'ye çıkarmayı hedefledikleri, İstanbul'da yapımı planlanan Dubai Towers ile de ilgilendiklerini açıkladı.

İstanbul Sheraton Maslak Oteli'nin açılışı dolayısıyla Starwood Grubu üst düzey yöneticileri ve Türkiye İşletmecisi OC Turizm yetkililerinin katılımıyla bugün düzenlenen basın toplantısının ardından Otel İstanbul Valisi Muammer Güler ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de yer aldığı bir törenle hizmete açıldı.

Basın toplantısında Sheraton Oteli'nin İstanbul'a yeniden dönmek için uzun bir ara verdiğini bunun da doğru zamanda doğru bir ortak bulmakla ilgili olduğunu söyleyen Starwood Oteller Grubu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Bölgesi Başkanı Roeland Vos, "Geç kaldığımızın farkındayız. Ancak şimdi çok doğru bir ortakla ve çok doğru bir otelle yeniden İstanbul'dayız. Hem geçmişi hem de geleceği temsil eden İstanbul'da bulunmaktan çok mutluyuz. Ortaklarımıza bu güzel ortaklıkla bize İstanbul'da yeniden büyüme fırsatı verdikleri için müteşekkiriz" dedi.

İSTANBUL SHERATON: GEÇMİŞ, BUGÜN VE GELECEK

Sheraton Otellerinin tüm dünyada geçerli bir kurumsal kimliği ve konsepti olduğunu belirten Roeland Vos, "Ancak her ülkenin kendi yerel kimliğine, bulunduğu kentin tarihi ve kültürel değerlerine uygun bir anlayışla markamızı zenginleştirmeye çalışıyoruz.

Sheraton markası ile o kent arasında ve müşterilerimiz arasında bir duygu bağı oluşturmaya çalışıyoruz. Örneğin İstanbul hem geçmişin hem de geleceğin buluşma noktası. O yüzden İstanbul Sheraton da Osmanlı mimarisi ve kültürünün izlerini bugünün ve geleceğin modernitesiyle beraber bulabilirsiniz" diye konuştu.

20 YENİ OTEL DAHA


İstanbul Sheraton'un diğer ülkelerdeki Sheraton otelleri gibi sadece bir otel olarak, konaklanan bir oda olarak değil müşterilerine otele girildiği andan çıkıncaya kadarki tüm zamanda en iyi hizmeti sunmayı, fiziki olduğu kadar manen de mutlu etmek istediklerini kaydeden Vos, "Starwood Grubu'nun en iyi markalarından birisiyle buradayız. Türkiye'de 13 yeni otel açmak için daha anlaşma yaptık. 2008'de biri W Otel olmak üzere İstanbul'da iki yeni otel daha açacağız. Çok kısa sürede Türkiye'deki otel sayımızı ikiye katlamayı ve toplamda 20 otel açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

İstanbul Sheraton Oteli işletmecisi OC Turizm Başkanı Oğuz Serim ise İstanbul'un 2010'da Avrupa'nın kültür başkenti haline geleceğini, ayrıca dünyanın en önemli 5-6 başkentinden biri olduğunu söyleyerek, Türkiye'ye ve İstanbul'a yönelik uluslararası insan trafiğinin büyük artış gösterdiğini ve bu eğilimin daha da artacağını belirtti.

Oğuz Serim, Sheraton ile şehir otelciliğine adım attıklarını oteller bazında dünyanın en önemli zincirlerinden biri olan Starwood Grubu ile Sheraton için franchise anlaşması yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydederek şöyle dedi:

"Neden Sheraton ismiyle anlaştık, çünkü bu markaya çok güveniyor ve inanıyoruz. Marka yaratmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ayrıca o kadar hızlı bir anlaşma süreci yaşadık ki bu da ayrıca bir mutluluk nedeni bizim için. Umarım Sheraton İstanbul ile otelcilik alanına ve kentimize yeni bir heyecan ve yeni bir soluk getirebiliriz. Maslak bölgesi giderek gelişiyor. Biz de bu gelişime ayak uyduracağız."

1O MİLYON DOLAR YATIRIM

Otelin yenileştirme çalışmalarının 5 ay gibi kısa bir zamanda tamamlandığını ve çalışmalar için 10 milyon dolarlık bir harcama yaptıklarını belirten Serim, Sheraton olarak Türkiye'ye gelen veya burada iş yapan uluslararası şirketlerin sahiplerine, yöneticilerine, misafirlerine, işadamlarına, iş kadınlarına otel olarak konaklama hizmeti vermeyi hedeflediklerini kaydetti. Toplantı, konferans gibi faaliyetler için de İstanbul Sheraton'un tercih edilen bir mekan olduğuna değinen Oğuz Serim çok yakın bir gelecekte yeni gelişmekte olan sanayi kentlerinde de yeni otel yatırımı yapacaklarını söyledi.

YENİ ARSA BULMAK ZOR

"Neden yeni yatırım değil de mevcut otellerle anlaşma yapıyorsunuz?" sorusuna Starwood Grubu yetkilisi Vos, "Bir kere biz eski otelleri alıp yeniliyor ve onu hizmete açıyoruz. Çünkü İstanbul gibi bir kentte yeni bir bina yeni bir arsa bulmak çok zor. Ayrıca daha da önemlisi bir ülkeye veya bir kente yatırım yapmak için o kenti ve o ülkeyi en iyi bilen yerli ortaklara ihtiyaç duyuyoruz. Yeni bir yatırıma girsek bile yine yerli bir ortakla çalışmayı tercih ederiz" yanıtını verdi. Vos, yeni fırsatlar çıkması halinde bunlarla ilgileneceklerini, İstanbul'da yapımı planlanan Dubai Towers ile de yakından ilgilendiklerini söyledi.

SHERATON SAYISI DÖRDE ÇIKTI

OC Turizm ile franchise anlaşması imzalayan Starwood, Sheraton İstanbul Maslak'ı hizmete sokarak Türkiye'deki dördüncü yatırımını da hayata geçirmiş oldu. Sheraton'ın 65 ülkede 394 oteli bulunuyor. Sheraton İstanbul Maslak, Sheraton markasının tüm uluslararası standartlarını sunacak şekilde düzenlendi. 30 katlı otelde 305 oda bulunuyor.

Farklı büyüklüklerde 16 toplantı salonu bulunan Sheraton İstanbul Maslak, "business corner" konseptini de hayata geçiriyor. Kablosuz internet ve bilgisayar hizmetinin sunulduğu Link Sheraton, işadamlarının hem sohbet hem de çalışma olanağı bulabilecekleri bir buluşma noktası olarak tasarlandı.İstanbul Sheraton'da Milano'nun en ünlü İtalyan restoranı L'atra Risacca da hizmet verecek.

(ANKA)