kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bingöl'de şehit edilen 33 er anıldı

Yeni Haber
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te birliklerine giderken teröristler tarafından şehit edilen 33 er, düzenlenen törenle anıldı.

Genç Caddesi'ndeki Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törende, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırılırken, şehitler anısına saygı atışı yapıldı. Şehitleri temsilen isimlerinin yazılı olduğu tişörtler giyen 33 öğrenci, törene Türk bayrakları ile katıldı. Tören nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ziya Sözen, 14 yıl önce terör örgütü PKK'nın Bingöl halkı üzerinde etkinlik sağlayamadığı için bu olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Askerlerin katliamından Bingöl halkını sorumlu tutmanın teröre destek anlamına geldiğini ifade eden Sözen, ''İkiz kulelerin vurulmasında New Yorklular ne kadar suçlu ise Bingöl halkı da o kadar suçludur'' dedi. Ankara'daki bombalı saldırıyı da kınayan Sözen, şöyle konuştu:

''Devletimizin birliğine, dirliğine kast etmek isteyen gözlerini kan bürümüş insanlıkla yakından uzaktan alakası olmayan terör örgütü mensupları, sivil bir şekilde birliklerine gitmekte olan 33 meleğimizi acımasız bir şekilde katlettiler. Bu olay Türkiye ve Bingöl tarihine kara bir leke olarak kaldı. Bu olay sadece silahsız 33 meleğimize karşı değil Bingöl halkına karşı yapılmıştır. Çünkü Bingöl halkı hiçbir dönemde teröre destek vermemiştir. 33 askerin Bingöl'de şehit edilmesi sadece şehit ailelerini değil Bingöl halkının da yüreğinde ağır tahribatlara yol açmıştır.''

Şehit 33 er anısına düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği tören, saygı yürüyüşü ile sona erdi. Anma törenine Vali Vehbi Avuç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İshak Ceylan, Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Çintay, askeri ve sivil yetkiler, 33 şehidin yakınları, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olan Yıldız Namdar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

14 yıl önceki katliamdan yaralı olarak kurtulan ve Afyonkarahisar'dan gelerek anma törenine katılan gazi Salih Tektaş, 33 silah arkadaşının katledildiği yere gittiğini ve çok heyecanlandığı söyledi. Vali Avuç, anma törenine eşi ve çocuğu ile katılan Tektaş'a yakın ilgi gösterdi.