kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sizin eviniz de ünlü olabilir!

FATİH ATALAY
Sektörde tek olma özelliğini gösteren, Esra Akkaya ve ortağı Alper Çelik'in kurduğu Sihirli Mekan, 6 ay önce hizmete başladı..
Kanalların içerik açısından en çok yer verdiği programlar olan yerli diziler, yeni bir sektör oluşturdu: mekan castı. Şuan da sektörde tek olma özelliğini gösteren, Mahallenin Muhtarları'ndan hatırlayacağımız Esra Akkaya ve ortağı Alper Çelik'in kurduğu Sihirli Mekan, 6 ay önce hayata geçip, evlerimizi 'ünlü' yapmaya başladı.

* İLk önce şunu sormak istiyorum. Bir oyuncu olarak mekan castına atılmanız nasıl oldu?
Proje kafanızda nasıl şekillendi?
Bildiğiniz üzere televizyon oyunculuğu yapmıyorum bir süredir. Televizyondan kendimi uzak tutmak istiyorum en azından bir süreliğine. Şu anda kendimi televizyonda görmek isteyeceğim bir proje yok. Konservatuar öğrencisiyken aklıma gelmişti mekan castı. Zaten girişimci bir ruha sahibim. Lisedeyken Çınar altında kaset satardım. Antalya Devlet Tiyatrosu'nda okurken bir iş yeri kapanıyordu. Birçok animasyon malzemesi kalmıştı. Ben de yola çıkıp arabayla onları satmıştım. Okulu bitirince sektöre yöneldim. Oyunculuk regüler bir meslek değil. Örneğin şu an çok iyi bir dizide oynayabilirsiniz fakat bir dönem işsiz de kalabilirsiniz. Veya oyunculuk yapmak istemeyebilirsiniz. Dünyaya baktığımızda cast ajansları yapım şirketlerine sadece oyuncu tedarik etmiyor. Onun yanısıra mekan ve teknik ekipman da sağlıyor. Sihirli Anahtar adlı bir oyuncu ajansımız vardı. Şimdi de mekan castında büyümek istiyoruz.

* Sihirli Mekan'nın yapım şirketleri ve mekan sahiplerine ne gibi yararı olacak?

Mekanlarımızı reklam, sinema veya dizide görenler kendi evlerini bize kaydettiriyorlar. Bu işin mekan sahibi açısından yararı, içinde yaşanırken ek gelir elde etmeleri. Yapım şirketlerinin yapması gereken çok iş var. Onların yükünü hafifletiyoruz. Ayrıca şirketler açısından bir masraf bu. Biz de bu masraflarını faturalandırıyoruz. Portföyümüzde hastane, gecekondu, yalı, villa, çay bahçesi var. Bir tanede stüdyomuz var. Bazı durumlarda şirketlerin aradıkları mekanı kiralamaları çok zor oluyor. Platomuzda hapishane, mahkeme, gibi mekanlar oluşturabiliyoruz. Ayrıca şirketler bu mekanlar için ek yatırım yapmaktan da kurtuluyor. Sıla, Yabancı Damat gibi dizilerin çekildiği evler portföyümüzde.

* Evleri sigortalatıyor musunuz?

Eve gelen herhangi bir zararı kim karşılıyor?
Mekan sahibi, yapım şirketi ve biz üçlü sözleşme yapıyoruz. Site içinde bir mekan ise yönetimle de antlaşma yapmak gerekiyor. Eve gelebilecek bir miktar zarar var. Bunu yapım şirketi karşılıyor. İlk başta hedefimiz sigorta yapmaktı. Fakat sigorta sigara yanığını karşılamıyor. Biz temizlik hizmeti de veriyoruz. Çekim bitince ekibimiz hemen eve girip, temizlik yapıyor.
Haberin fotoğrafları