kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Doğal ürün trendi inşaata da sıçradı

EBRU ERDOĞAN
Son yıllarda tüm sektörlerde öne çıkan doğal ürünlerin kullanımı, inşaat sektöründe de kendini gösteriyor. Türkiye bu konuda şanslı, çünkü önemli rezervlere sahip..
İnşaat sektöründe gelişen ve büyüyen pazar, projelerde hem mimar hem de mühendislerin farklılık yaratmalarına neden oluyor. Bunlardan biri olan doğal taş, Türkiye'nin en önemli inşaat kaynaklarından biri olma yolunda ilerliyor. Bunun bir nedeni, her sektörde olduğu gibi inşaat sektörünün de doğal ürünlere yöneliyor olması, diğer nedeni ise ülkede önemli doğal taş rezervlerinin bulunması. Stoa, konut sektöründe doğal taş sektöründeki oyunculardan birisi. Şirketin Satış Sorumlusu Gökhan Erzi, doğal taş sektörünün Türkiye'de hızla geliştiğini ifade ediyor.

'Zengin ülkeyiz'

* Türkiye'de önemli doğal taş rezervleri olduğu biliniyor. Fakat inşaat sektöründe çok da fazla kullanılmıyor. Siz sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Jeolojik yapısının sonucu olarak Türkiye maden kaynakları yönünden zengin bir ülke. Yetersiz aramalara karşın bor, mermer, toryum ve nadir topraklar trono, zeolit, pomza ve selestit gibi madenlerde Türkiye, dünyanın en büyük rezervlerine sahip. Doğal taş sektörü de dünyadaki doğal malzemeye dönüşün kaçınılmaz bir sonucu olarak tüm yer altı kaynaklara sahip ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişiyor. Gerek iç pazardan ve gerekse de yurtdışından oluşan bu talebi karşılamak üzere her gün yeni bir ocak açılıyor. İnşaat sektörünün bir süredir sergilediği hızlı gelişimle birlikte yakın gelecekte doğal taş kullanımının hızla artacağına inanıyorum.

'Her projede doğal taş var'

* Stoa, bugüne kadar hangi projelerde bulundu?
Stoa bugüne kadar özel villalar, yalılar, otel ve büyük kapsamlı inşaat projeleri ile tamamen özel emek ve çaba gerektiren yat dekorasyonu projelerinin farklı safhalarında yer aldı. Bitenlerin yanı sıra gerek imalatları devam eden ve gerekse de görüşme safhalarında bulunan farklı konut ve yat projelerimiz de bulunuyor.

* Doğal taşlar en çok hangi projelerde tercih ediliyor?
Doğal taşlar özellikle son yıllarda, doğal malzemeyi tekrar keşfeden mimarlarımız ve tüketiciler tarafından pek çok noktada kullanılmaya başladı. Özel konut projelerinden tutun, büyük projelere kadar aklınıza gelebilecek her yerde doğal taşları görüyoruz.

* Projelerde doğal taşın tercih edilmesinin, inşaatın daha sağlam olmasıyla ilgili bir ilgisi var mı?
Projelerde doğal taşın kullanılmasının başlıca nedeni tüm dünyada insanların doğal ürünlere yöneliyor olması. Doğal malzemenin sunduğu sonsuz uygulama seçenekleri, sıcaklığı ve güzelliği de bu eğilimi destekleyen öğeler arasında yer alıyor.

* Doğal taşın dışında, dekorasyon hizmetlerinde müşterilerinize nasıl yardımcı oluyorsunuz?
Biz, öncelikle müşterilerimize, dünya ve Türkiye'deki çeşitli doğal taşları inceleyebilecekleri konforlu bir mekan sunuyoruz. Bu mekana gelen ziyaretçilerimiz, arzu ederlerse beğendikleri bir doğal taşın siparişini verebilirler. Yine isterlerse, ellerindeki bir projeyi vererek buna uygun büyüklükteki siparişleri talep edip, herhangi bir mekana ait doğal taş tasarımı isteyebilirler. Tabi bu hizmetlerin dışında belli bir metrajın üzerinde uygulama hizmeti de sunuyoruz. Bu metrajın altında kalan uygulama taleplerine ise yine ekiplerimizden birini tavsiye ederek yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Haberin fotoğrafları