kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Adana'da 2 kişi 5 kilo patlayıcıyla yakalandı!

Yeni Haber
Adana'da biri kadın 2 kişi, yaklaşık 5 kilogram plastik patlayıcıyla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, ihbar ve istihbarat çalışmaları sonucunda elde edilen bilgiler doğrultusunda, 01 T 2337 plakalı taksi, Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde takibe alındı. Taksi, Mustafa Kemal Bulvarı'nda Dadaloğlu Kavşağı'na geldiğinde, takibe alındığını fark eden araçtaki biri kadın iki kişi, inerek yaya olarak kaçmaya çalıştı. Ekipler, iki kişiyi etkisiz hale getirdiler. İki kişi ile gözaltına alınan şoför, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

TEM, Asayiş ve Güvenlik şube müdürlüğü ekipleri tarafından, kaçan kişilerin yanlarında götürmeye çalıştıkları çanta ile taksinin çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı ve bulvar araç trafiğine kapatıldı.

Çantada yapılan ilk incelemede, yaklaşık 5 kilogram ağırlığında, ağır hasar
verebilecek özellikte plastik patlayıcı bulunduğu tespit edildi. Patlayıcılar,
olay yeri inceleme ekiplerince, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü bildirdiler.

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ


Adana'da 11,4 kilogram plastik patlayıcı ve 1 adet el bombası ile ele geçirilen kadın teröristin isminin E.K. olduğu belirlendi.

30 yaşlarındaki terörist, gözaltında tutulduğu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nden sağlık kontrolü için Reşatbey Mahallesi'ndeki Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Gazetecilerin bombayı kime götürdüğü yönündeki sorularını cevapsız bırakan kadının oldukça sakin olduğu gözlendi.

Kadın teröristin Emniyet Müdürlüğü'nde konuşmadığı öğrenildi. Gri renkli kolsuz bir tişört ile kot eteği tercih eden teröristin tırnaklarının ojeli, yüzünün ise bakımlı olduğu görüldü.

Adli Tıp Kurumu'na girerken ve salonda otururken sakin görünen kadın terörist, hiçbir soruya cevap vermedi.

Kadın terörist, sağlık raporunun alınmasının ardından sorgulanmak üzere yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.