kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avrupa, Ankara'daki saldırıyı kınadı

Yeni Haber
Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği, Ankara'da dün 6 kişinin ölmesi ve 100 kadar kişinin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı kınadı.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Terry Davis yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye'de yaşanan bu insafsız saldırıdan tiksinti duydum. Günlük yaşamlarını sürdüren insanları öldürmek cinayettir. Bu cürmü işleyen insanlar da mücrimdir." dedi.

Belgrad'ı ziyaret eden Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Renvan der Linden de saldırıyı kınayanlar arasında. Linden, "Bu saldırıları hiçbir neden meşru gösteremez." ifadesini kullandı. Türkiye'deki demokratik kurumlara olan desteğini vurgulayan Linden, "Bu kurumları istikrarsızlaştırmaya çalışanlara karşı mücadele edeceğiz. Demokrasi ve yasanın üstünlüğü için sağlam duracağız ve teröre karşı işbirliğini kuvvetlendireceğiz." şeklinde konuştu.

AB Dönem Başkanı Almanya, saldırıdan "derinden şok" olduğu kaydetti. Saldırıyı kınayan Almanya, "Bu saldırının mücrimleri takip edilip yakalanarak adaletin önüne getirilmeli. Bu insanlara karşı mücadele, yasanın izin verdiği ölçüde yapılmalı." dedi.

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn de saldırıyı kınadı. Rehn, "Bu korkunç ve korkakça saldırıyı kınıyorum." dedi.

CHA