kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yaralılardan 5'inin durumu ciddiyetini koruyor

Yeni Haber
Başkentte dün Ulus semtindeki Anafartalar Çarşısı önünde meydana gelen patlamada yaralananlardan 5'inin durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, patlamadan sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınanlardan Hülya Develi, beyin cerrahisi yoğun bakımda tutuluyor. Hastane yetkilileri, durumu kritik olan hastanın bundan sonraki durumunun, beyindeki gelişmeye göre ortaya çıkacağını bildirdiler.

Aynı hastanede tedavi altına alınanlardan Berfin Bayram isimli çocuğun da beyin cerrahisi yoğun bakımda tutulduğu, dün gece bağlı olduğu solunum cihazından bugün çıkarıldığı ve genel durumunun iyi olduğu belirtildi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Pakistan uyruklu Adeal Mascod'un GATA'ya sevk edildiği, diğer Pakistan uyruklu Tayyabe Pirzade'nin ise plastik cerrahi servisinde ameliyat edildiği kaydedildi. Doku kaybı onarılan Pirzade'nin genel durumunun iyi olduğu bildirildi.

Burada tedavi altında tutulan ve böbreğinden yaralanan Aydın Bedir'in ise üroloji ve genel cerrahi yoğun bakımda yattığı belirtildi.

Aynı hastanenin genel cerrahi servisinde yatan ve organ yaralanması olmadığı kaydedilen Beyler Macartav'ın genel durumunun da iyi olduğu bildirildi.

CD SATICISININ DURUMU KRİTİK

Patlamanın ardından Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan Caner Kaplan'ın (17) sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Dün gece 2 ameliyat geçirdiği bildirilen Kaplan'ın yoğun bakım servisinde tedavisine devam edildiği kaydedildi.Kaplan'ın, dün gece yaşamını yitiren Serdar Karayiğit ile birlikte patlamanın meydana geldiği çarşının önünde CD sattığı öğrenildi.Bu hastanede tedavi altına alınanlardan Bünyamin Varlım, Aydın Canbak ve Hacı Karagöz'ün taburcu edildikleri belirtildi.

HAMİLE KADIN VE BEBEĞİNİN DURUMU İYİ

Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesi Kadın-Doğum Kliniği'nde tedavi altına alınan Seda Alpkoçak'ın sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.
Daha önce durumu ağır olduğu kaydedilen Alpkoçak'ın sol kolundan yaralandığı ve 22 haftalık hamile olduğu belirtildi. Bebeğinin sağlık durumunun da iyi olduğu kaydedilen Alpkoçak'ın, 3-4 gün sonra taburcu edilebileceği ifade edildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesinde tedavi altına alınan Selahattin Deniz'in ise ameliyat edildiği ve durumunun ciddiyetini
koruduğu öğrenildi.Patlamadan sonra bu hastaneye kaldırılan Serkan Duman, Serkan Ardıç, Süleyman Danacı ve Firdevs Kazan'ın tedavilerine devam edildiği, Osman Karagöz'ün ise taburcu edildiği belirtildi.

Etlik İhtisas Hastanesi'nde tedavi altına alınanlardan Arif Bayındır, Kemal Çayır, Ramazan İşler ve Ümmüş İşler'in de taburcu edildikleri öğrenildi.
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 13 kişiden Mercan Keleşoğlu, Mithat Kopçak, Halil İbrahim Kopçak, Suat Hayri Koyuncu, Aydın Tatlı, Basri Topal, Recep Gedik, Sabri Kiraz, Bilal Gümüş, Mehmet Çotur, Dursun Deligül ve Serdar Çolak'ın taburcu edildiği, halen bu
hastanede yatan Lokman Gül'ün durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi altına alınan hafif yaralı Güllü Çoklakoğlu'nun ayağındaki damar kesiği nedeniyle bir süre daha hastanede tutulacağı kaydedildi.

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 6 kişiden bebek bekleyen Gözde Akın'ın, patlamadan sonra merdivenlerden atladığı için kırılan sol bacağı alçıya alındıktan sonra taburcu edildiği belirtildi.Aynı hastanede tedavi altına alınan Ayşe Oğuz, Kader Akdemir, Fatma
Düşünceli, Nafiye Okatan ve Cihan Bitkay'ın da ilk müdahalelerinin ardından taburcu oldukları öğrenildi.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Hüsniye Arzu'nun durumunun ağır olduğu ve beyin cerrahisi yoğun bakım servisinde tedavi altında tutulduğu öğrenildi.

Bu hastanede tedavi altına alınanlardan Bilal Bayram, İsmail Muharremoğlu, Hayrettin Demir, Hasan Bulut ve İbrahim Kılıç ve Fırat Altınay'ın taburcu edildiği kaydedildi.

Akay Hastanesi'ne kaldırılan Pakistan uyruklu Şefik Rahman ile Arif Cedun'un ayakta yapılan tedavilerinin ardından dün gece taburcu edildikleri bildirildi.

Patlamadan sonra omuz travması nedeniyle Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran Cumhur Emre'nin ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu olduğu öğrenildi.

Aynı hastanede kafa travması nedeniyle tedavi altına alınan Metin Duruduygu'nun ise (36) geceyi yoğun bakımda geçirdiği, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.Patlamada yaralanarak Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altında alınan 5 kişiden İsmail Özdemir, Mustafa Şahin ve Harun Demirtürk'ün taburcu edildiği bildirildi.

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, ağır yaralı olarak hastaneye getirilen ve beyin cerrahisi yoğun bakım bölümünde yatan Hamza Arı'nın (30) sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Bel bölgesindeki yaralanma nedeniyle aynı hastaneye kaldırılan Engin Yılmaz'ın (15) ise durumunun iyi olduğu, tedavisinin çocuk cerrahisi bölümünde sürdüğü bildirildi.

Hafif yaralanan ve Ulus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Hülya Akkaş, Şükran Çelikkaya ve Bircan Dikmen'in dün gece, İbrahim Kolay ve Yusuf Karaaslan ise bu sabah taburcu edildikleri kaydedildi.

PAKİSTANLILAR'IN DURUMU

Patlamada yaralanan 10 Pakistanlıdan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altında bulunan Tayyabe Pirzade dışındaki 9'unun GATA'da tedavi altına alındığı, bunlardan Şefik Rahman ve Arif Cedun'un, tedavilerinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

Diğer yaralılar Salman Dalhani, Ali Ezad Abbas, Tarık Zafer İkbal, Zülfikar Lodin, Abdul Mozet Khan, Adeal Mascod ve Amil Hüsain Khun'un hayati
tehlikelerinin bulunmadığı, bunların da birkaç gün içinde taburcu edilecekleri öğrenildi.

AA