kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pişmanlıklarından gençlere ders çıkardı

İLİŞKİLİ HABERLER
Pişmanlıklarından gençlere ders çıkardı
FUAT Süren, Bülent Şenver tarafından derlenen Gençlere Mektup kitabında yer alan 52 kişiden biri olarak gençlere şöyle seslenmişti: " Sevgili Gençler; Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de moda, hukuk ve ekonomi müşavirlerine mümkün olduğu kadar rapor hazırlatmak ve raporların sonuçlarına göre hareket etmektir. Elbette bu akıllı uzmanların dediklerini dikkatle okuyup hazmetmeli. Fakat kararınızda yalnız onların dediği değil, sizin de sezinişinizin katkısı olmalı. Veya elinizdeki raporlar sizi tatmin etmez ise, tatmin eden rapor yazacak müşavir buluncaya kadar müşavir değiştiriniz.

* Gaz Dağıtımı: Aygaz' dan evvel, 1958 civarında gaz dağıtımı için hazırlık yapmıştık. İtalyan ortağımız dahil herkes bize gaz işinin uzun vadede çok kârlı, fakat ilk seneler zararlı olduğunu söylüyordu ama gaz işinden vazgeçtik ve piyasayı Aygaz'a bıraktık. Aygaz da çok kısa zamanda Koç' un en kârlı işi oldu.

* Kamyon İmalatı: Renault kamyonlarının (o zamanki marka Berliet) distribütörü olarak hızlı bir işimiz vardı. Ama hata yaptık ve o işten çıktık. Oysa bu iş zaman içinde çok kârlı çıktı.

* Renkli Televizyon: Siyah-beyaz televizyon zamanında Telefunken'i Türkiye'de imal ediyorduk. Renkli televizyona geçme zamanı gelince bu işimizin başında olan çok akıllı bir arkadaşımız Türkiye'nin fert başına milli gelirinin düşüklüğünü gerekçe göstererek renkli televizyonun Türkiye'de satılamayacağını ileri sürdü. Biz de uyarak renkli televizyon imalatına geçmedik ve Telefunken markasını kaybettik. Bizim yerimize renkli televizyon imal edenler çok para kazandı!