kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Saldırı haince ve gaddarca

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı, "haince ve gaddarca" olarak niteleyerek, üzüntülü olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Ne yazık ki teörün insanlık dışı özellikle merkezi bir yerde insanların yoğun biçimde olduğu bir saatte haince saldırısı, gadarca saldırısına bir kez daha şahit olduk" dedi.

Başbakan Erdoğan, TÜSİAD üyeleri ile Swiss Otel'de biraya geldi. Başbakan Erdoğan TÜSİAD üyeleri tarafından ayakta karşılandı. Erdoğan'ın katıldığı TÜSİAD toplantı masasında moderatörlük görevini TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç yaptı. Kürsüde Arzuhan Doğan Yalçındağ, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan katıldı.

1 saati aşkın bir konuşma yapan Erdoğan, ilk olarak dünkü saldırıyı kınayarak sözlerine başladı. Terörün dininin, ırkının, vatanının olmadığını belirten Erdoğan, "Masum insanların yaşamına kast eden bombalı saldırı tüm milletimizi derin üzüntüye boğdu. Terör nerede kimi nasıl vuracağı belli olmayan bir fenomendir. Menfur hadiseyi bir kez daha şiddet telin ediyorum." şeklinde konuştu.

Erdoğan şunları söyledi; "Dün akşam anında olay yerinde incelemelerimizi yaptık. Daha sonra hastanelerdeki vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Emniyet örgütümüz bütün hassasiyetiyle çalışmalarını yaptılar. Şu anda Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Abdullah Gül başkanlığında heyet çalışmalarını yapıyor. Labarotuvar çalışmalarının neticeleri de kurula getirilmiş vaziyette. Bir an önce bu konuda net açıklamayı da kurulumuz yapacak. Bundan sonraki sürece yönelik adımları atmaya devam edeceğiz. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu yaz sezonuna girerken büyük şehirlere, turizm bölgelerine terör örgütünün bu tür eylemlere girebileceği endişesine taşımaktaydı. Terör nasıl tedbir alırsanız alın bir yer kadar başarabileceğiniz bir yerden sonra hakikaten Amerika'da, İspanya'da, İtalya'da, Fransa'da, İngiltere'de yaşanan olaylar dünyanın en güçlü güvenlik tedbirlerini alan ülkelerde benzerleri yaşanıyor. Bunu da beraber aşacağız. Teröre karşı birliğimizi beraberliğimizi koruyacğız. Siyasi ranta dönüştürmeyeceğiz. Bu benim, senin, onun değil ortak sorunudur. Uluslararası ortak platformu oluşturmak suretiyle mecbur olduğumuz bir konu. Milletimiz bu tür hain saldırılar sonrası daha çok birbirine yakınlaşmakta, kenetlenmekte, kazanımları koruma azmini artıyıror. İstikrar ve huzurumuza verilecek en güzel cevap huzur ve istikrara daha çok sahip çıkmaktır. Toplumsal barışı zaafa uğratmadan sahip çıkmaktır."

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da, saldırıya tepki gösterdi. Yalçındağ, "Türkiye'nin birlik ve beraberlik ve istikrarına yöneltilen alçakla saldırıyı lanetleyerek sözlerime başlamak istiyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet yarılara şifalar. Birlik beraberlik içinde bunun üstesinden gelecek. Teröre en güzel cevap hayatı hızla normalleştirmek gerekiyor." dedi.

Mustafa Koç ise,Türkiye'nin bu tür olayları hak etmediğini belirterek, "Ülkemiz, devletin gücü ve halkın desteğiyle bu zor anları aşmayı bilecektir. Vefat eden arkadaşlarımıza rahmet yaralılara acil şifa diliyorum" şeklinde konuştu.

AA