kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Monica Belluci

Güzellikte son trend: Sıcak termaj

22.05.2007
Radyo frekansları yayan 'termaj tedavisi'; yaşlılığa direnen kadınların yeni gözdesi. Monica Belluci ve Catherine Deneuve gibi starlar bu yöntemi sevdi!..
İğne yok, acı yok, ciltte deformasyon yok ve henüz bu işlemin ortaya çıkmış bir yan etkisi de yok! Üstelik her şey cildinizin doğal dokusuyla gerçekleşiyor. Derinin 6 milimetre altına uygulanan radyo frekansıyla derinin alt katmanları ısıtılıyor. İşlem en fazla iki buçuk saat sürüyor. 6 ay içinde de büyük değişim başlıyor. Sarkmış deri toparlanıyor, cilt gençleşiyor! Bunu yapan ise; ısıyla harekete geçen, cildin kendi kolajenleri! Bu uygulama; Avrupa'da şu an botokstan ve her türlü enjeksiyondan daha revaçta. Yeni Aktüel dergisinden Tuluhan Tekelioğlu; bu etkin yöntemin Paris'teki uzmanı, dermatolog Liliane Mouyal'le konuştu. Lazer uzmanı Mouyal, 'sıcak termaj'la ilgili şu bilgileri verdi:

IŞIK YERİNE RADYO FREKANSI!
"Bu yönteme; radyo frekans dalgaları ile cildin ısıtılması işlemi diyebiliriz. Işık yerine radyo frekans dalgaları kullanılıyor. Bu sistemle öncelikle üst deriyi yakmadan, alt deriyi ısıtarak uykudaki kolajenler harekete geçiriliyor." Etkin sonuçları ile Hollywood starları ile dünya jet sosyetesinin gözdesi haline gelen 'sıcak termaj'ın uygulanması ise şöyle oluyor:

* Alt derinin 6 milimetre kadar altına inildikten sonra bu bölge 65 dereceye kadar ısıtılıyor. Yani kolajenler üzerinde güdümlü bir illüzyon yaratılıyor ve bu kolajenler sanki bir yıpranma varmış gibi harekete geçip hızla cildi onarmaya başlıyor.

* Hasta, tedavi sırasında sıcağı ve acıyı biraz hissediyor. Tahriş olmaması için, cildin üst kısmı lazerle soğuk gaz verilerek, 5-6 derece soğutuluyor. İşlemin hiçbir yan etkisi yok. İki saatlik seansın sonunda çok hafif bir kızarıklık oluşuyor. O da bir saatte geçiyor.

İKİ SAATİN BEDELİ 3 BİN EURO
* Termaj yüze, gıdı bölgesine, boyuna, ellere, kollara ve karın bölgesine uygulanıyor. Yaş ve cilt tipine göre yılda ortalama bir kez yapılması yeterli oluyor. Yaşı çok ilerlemiş hastalara bazen yılda iki kez uygulanıyor.

* 40 yaşın altındakilere ve hamilelere yapılmıyor. Dişinde implant olanlara da önce diş doktorlarına danışmaları öneriliyor. 70'li yaşlarda ve çok sarktığı için, estetik müdahale gerektiren ciltlere de uygulanmıyor.

* Termaj tedavisinin sonucunu almak için 4-5 ay beklemek gerekiyor. Ciltteki onarım altıncı ayda en üst düzeye çıkıyor; sarkmalar toparlanıyor. Liliane Mouyal'in kliniğinde yılda bir kez yapılan iki saatlik tedavinin maaliyeti ortalama 3 bin Euro.
Haberin fotoğrafları