kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Güzel olmayı düşlerken komik duruma düşmeyin

Kadınların en büyük tutkularından biri güzel ve bakımlı görünmek. Bunun için yeni ürünler ve teknikler denerler. Ancak güzel görünmek için yapılan işlemler kötü sonuçlar da doğurabilir! Bu yüzden bu önerilere kulak verin.....
Sivilcelerinizi sıkmayın!
Yüzünüzde bir sivilce çıkmaya başladı ve dayanamayıp sıktınız. Şimdi daha büyük, kırmızı ve kötü görünüyor. Çünkü çıkmaya başlayan sivilceyle oynayarak onu harekete geçirdiniz ve daha zor geçmesine neden oldunuz!

* Acil çözüm: Kağıt havlu veya bir bez içine saracağınız buz parçasını 15 saniye boyunca sivilcenin üzerine bastırın, sonra kaldırın. Bu işlemi üç kere yenileyerek şişkinliği azaltın. Biraz küçüldükten sonra kapatıcı ile saklayabilirsiniz. Ayrıca sülfür içeren ürünler kullanmayı da denemelisiniz.

* Bir dahaki sefere: Sivilcenizi sıkmadan önce en azından bir gün beklemeye çalışın. Ancak dayanamıyorsanız, yüzünüzü ılık suyla yıkayarak ya da duş alarak cildinizi yumuşatın sonra sıkın.

Lekeli otobronzan
Yazın gelişiyle birlikte kadınları bronzlaşma telaşı sardı. Güneş ve solaryumun zararlı etkilerinden çekinenlerin ilk tercihi otobronzanlar... Ancak bu ürünleri kullanırken dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü bu ürünlerle harika bir ten rengine sahip olmayı hayal ederken dalga dalga bir bronzlukla karşı karşıya kalabilirsiniz.

* Acil çözüm: Bronzlaşmamış kısımlara fondöten sürebilirsiniz. Ardından da bronz bölgelerle eşitlemek için bronzlaştırıcı pudra sürmelisiniz. Ayrıca vücudunuza kese yaparak renk dengesizliklerini giderebilirsiniz.

* Bir dahaki sefere: Otobronzanların kendinden renkli olanlarını seçin; ürünü nereye ne kadar uyguladığınızı görürsünüz. Uygulamayı boy aynasının karşısında yapmalısınız.

Kirpiklerinizi iyi yapıştırın!

Takma kirpiklerinizin uzunluğu kadar sağlamlığı da çok önemli. Eğer özel kirpik yapıştırıcınızı az miktarda kullandıysanız ve kirpiklerinizi sağlam yapıştırmadıysanız bir süre sonra takma kirpikleriniz düşebilir.

* Acil çözüm: Sadece göz kapağınızın kenarına taktığınız takma kirpikler oynuyorsa endişelenmeyin. Maskara sürerek takma kirpiklerinizi gerçeklerine yapıştırın. Ama kirpikler tamamen çıkmışsa, kurumuş yapıştırıcıyı soyarak çıkarmalısınız.

* Bir dahaki sefere: Daha sağlam duran tane ya da demet takma kirpikleri, göz kapağınızın köşelerine yapıştırın ve kirpiklerinizi kıvırın. Hepsi birbirinin içine geçeceği için takma olanlar sabitliğini koruyacaktır.

Göz farınızı abartmayın!
Far paletindeki rengine bayılıp aldığımız ürünler göz kapağımıza sürdüğümüzde hiç de umduğumuz etkiyi bırakmayabilir. Evdeyken gözünüze hoş görünen göz makyajınızın dışarı çıktığınızda çok canlı ve yoğun olduğunu fark edebilirsiniz.

* Acil çözüm: Göz kapaklarınızı sünger parçasıyla tamponlayın ya da transparan pudra uygulayarak rengini hafifletin. Toprak tonlarında bir göz kalemini kirpik diplerinize çekip hafifçe dağıtın. Böylece göz farının parlaklığını yumuşatabilirsiniz.

* Bir dahaki sefere: Makyaja başlamadan önce göz kapaklarınıza baz bir ürün uygulayın. Böylece far pigmentlerinin cildinizin sebum salgısıyla karışıp yoğun görünmesini engellersiniz.
Haberin fotoğrafları