kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Firdevs: Hiçbir bahçıvan beni sulamıyor!

* 3 yıldır sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Neler yapıyorsunuz?
Çalışıp para biriktiriyorum ve kazandığım parayla beste satın alıyorum. Albümümü kendim yapıyorum.

* Neden yapımcınız Ercan Saatçi ile yollarınızı ayırdınız?
Ben kendi hissettiğim şarkıları kendi beğendiğim şekilde yorumlamak istiyorum. Bir yapımcı ile çalıştığınız zaman onlar işin ticari olmasını istiyorlar. Benim üzerime yakışan şarkıyı hiç kimse benden daha iyi bilemez. O yüzden bir yapımcının buyruğu altında albüm yapmak istemiyorum. İlk albüm böyle oldu ve hiç söz hakkım olmadı. Söylediğim birçok şarkının bana ne kadar yakıştığı ve benim ne hissettiğim bana sorulmadı. İlk albümümü başarılı bulmuyorum ama benim başarısızlığım olarak da görmüyorum.

AYNI ŞEYLERİ YAŞAMAK İSTEMEM

* Pişman mısınız 'Popstar'a katıldığınız için? Hayır. Yarışma benim için büyük bir adımdı. Türkiye'nin yüzde 90'ı beni tanıdı. İyileri, kötüleri tanıdım. Sektöre güzel bir giriş yaptığımı düşünüyorum.

* Bugün yeniden bu tür bir yarışmaya girmeyi düşünür müsünüz? Bu tür yarışmalara girmek isteyenlere bir tavsiyeniz var mı?
Yeniden aynı deneyimi yaşamak istemem. İnsanlar sinirleri kuvvetliyse, ticarete kafaları basıyorsa ve başlarına gelecekleri kaldırabilecek güçleri varsa bu tür yarışmalara girsinler. Şöhret olmak çok yıpratıcı. Daha sorumlu, dikkatli ve seçici olmak zorunda kalıyorsunuz. Bu olay ruhunuzu etkiliyor. Hastalanmaya başlıyorsunuz. Şimdi aslında yarışmaların formatı belli. Biz hiç bir şey bilmiyorduk. En saf halimizde oradaydık. İnsanlar artık sadece 'nasıl reyting alırız' diye düşünüyor. Seviyesizce birbirlerine saldırıyorlar. Bunu yapanlar arasında sanatçılar da var. Nefret ediyorum bu olaydan. Ben birçok insanı örnek almıştım. O sanatçıların böyle yapıyor olması hayallerimi yıktı.

ARKAMDA ZENGİN BİR SEVGİLİ YOK

* Bir dönem sürekli gündemdeydiniz, şöhrettiniz. Ama şimdi ortalarda yoksunuz...
Türkiye'nin müzik dünyası bellidir. Starlık kolay bir şey değildir. Sezen Aksu kimbilir kaç senede bunu başardı ve ne zorluklar atlattı. Beni 3 yıldır tanıyorsunuz. 5 yıl sonra bile ufak çaplı bir star olmamı beklemeyin benden. Hiçbir bahçıvan beni sulamıyor! Ellerimi açıp yağmur yağmasını bekliyorum.

* Madem böyle bir sıkıntınız var, neden bu işi bilen birileriyle albüm yapmak yerine kendi kanatlarınızla uçmayı deniyorsunuz?
Eğer yanlış yapacaksam kendi yanlışım olmasını istiyorum. Başkasının yanlışlarını üzerimde taşımak istemiyorum. Artık yalnız bir kovboyum.

* Albüm yapmak masraflı bir şey? Siz parayı nasıl kazanıyorsunuz? Yoksa zengin bir sevgiliniz ya da size destek veren zengin bir yapımcı filan mı var?
Yok öyle biri, olmayacak da. Ben yalnız bir kovboyum. Para çok zor birikiyor. Ama Allah yardım ediyor. Allah'a şükür kötü durumda değilim.