kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

Sevenlerini üzmek istemiyor

Kendini hayır işlerine adayan, yardım organizasyonlarının 'Kamber'i Uğur Antik'in sahibi Uğur Batur'un Türkiye'yi terk edeceğini yazmıştım. Konuyla ilgili Uğur Bey'i aramıştım ancak tüm ısrarlarıma rağmen sebebini söylememişti. Meğer tüm bunlar onun sağlık problemlerinden kaynaklanıyormuş. Birkaç ay önce görme bozukluğu ve unutkanlık şikayeti ile doktora giden Uğur Bey'in, yapılan tetkiklerinin ardından beyninin sağ tarafında bir ödem olduğu ortaya çıkmış. Başta ameliyat önermedikleri için bir süredir Londra'da ilaç tedavisi gören Uğur Bey'in durumunda maalesef bir ilerleme olmamış. Bu yüzden temmuz sonunda Londra'da bıçak altına yatacakmış.
Uğur Bey'in; Siren Ertan Çarmıklı ile ortak oldukları mağazasını kapatmasının, Uğur Antik'te yanında çalışan 16 kişinin 13'ünün tazminatını vererek çıkarmasının sebebi de buymuş meğer. Mirasçısı olmayan Uğur Bey, geçen ay da yaklaşık değeri 12 milyon dolar olan gayrimenkullerini, hisse senetlerini, arabaları ve antika eşyalarını yaptığı bir protokolle Mehmetçik Vakfı'na bağışlamıştı.

Londra'ya dostları uğurlayacak
Uğur Bey, herhalde düşmanları sevinmesin, dostları üzülmesin diye hastalığını sır gibi sakladı. Bu yüzden en yakınları bile benim yazımın ardından Batur'un rahatsızlığından haberdar olacak. Bu arada Batur'un 3 Haziran'da yaklaşık 450 dostunu doğum günü partisine davet ettiğini duydum. Bu, Batur için bir nevi veda partisi de olacakmış. Temmuz başında Londra'ya gidecek Batur'un tedavisi yaklaşık 3 ay sürecek. Batur'un, bugüne kadar yardım ettiği binlerce kişinin hayır dualarıyla bu ciddi rahatsızlığı atlatacağını düşünüyorum. Gönlümüz ve dualarımız Batur'la olsun...