kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Herkes kendi yolunda gidecek'

Zübeyde YALÇIN
22 Temmuz seçimleri için en renkli adaylar AK Partili Mehmet Dülger ile DP'den aday olan eşi İlhan Dülger oldu. Dülgerler bir sıkıntı yaşamamak ve polemik konusu olmamak için aday listelerinin YSK'ya teslim edildiği 4 Haziran tarihine kadar konuşmama kararı aldı. Dülgerler'e ulaşanların en çok merak ettikleri soru ise kızlarının, babanın partisi AKP mi, yoksa annenin partisi DP'ye mi oy vereceği. Bu arada Mehmet Dülger, AKP Genel Merkezi ve Antalya İl Teşkilatı'na bir mektup gönderip durumu anlattı ve eşinin tavrını anlayışla karşıladığını belirtti. Dülger, "eşinin başka bir partiden aday olmasının meselelere belirli açıdan bakan bazı çevreler için kabulü zor bir durum" olarak değerlendirilebileceğini belirterek, eşinin adaylığı konusunu daha önce kendisine açtığını, etraflıca konuştuklarını ve kendisi için çok makul ve meşru sebeplerle bir karar arifesinde bulunmasını anlayışla karşıladığını söyledi. Eşinin kişisel tercihi için, kendisine saygı göstermekten başka yapacağı bir şey bulunmadığını belirten Dülger'in açıklaması şöyle:

* EVLİLİK FARKLI GÖRÜŞLERE ENGEL DEĞİL: Evlilik kurumu, karşılıklı saygı ilkelerine sadakat göstermek kaydı ile, ayrı siyasi tercihlerin tezahür etmesine ve bunun gerektirdiği girişimlerin yapılmasına engel teşkil etmez. Yegane husus, herkesin kendi siyasi angajmanının dayandığı sağlam temellerin bu farklılıktan zarar görmemesi için, sorumluluğunun farkında olmasıdır.

* İHTİLAF DOĞMAZ: Birbirini tanıyan eşler bu konuda tereddüde yer bırakmayan olgun tutum ve davranışlar içinde olabilirler. Asıl hedef ülkeye hizmet olunca, bundan ihtilaf doğması beklenmez.

* HERKES KENDİSİ SİYASİ FELSEFESİNDE: Türkiye için önemli bir seçim arifesinde bunlardan sapmam veya geri dönmem söz konusu olamaz. Buna bir sebep de yoktur. Herkes kendi siyasi felsefesinin yolunda gidecektir.

* ORTAK YÜKÜMLÜLÜK: Sorumluluklarımızı iyice idrak edip yüklenerek yola çıktıktan sonra, şüphesiz, ikimiz de bu yolculuğun ortaya koyacaklarını kabul etmekle yükümlüyüz. Türkiye'nin bizden daha önemli meseleleri olduğu için bir daha konuşmayacağız.
Haberin fotoğrafları