kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

Zapsu'nun sağ kolu Karamık aday oldu

Kadın adaylar açısından durum iç açıcı değil. Hal böyle olunca biz de rotamızı kadın aday adaylarına çevirdik.
AK Parti'ye 4 binin üzerinde başvuru yapılmış. 450 kadın, "Biz de buradayız" demiş.
AK Parti en az 30 kadını Meclis'e taşıyacak.
Popüler isim arıyor.
Özellikle iş kadınlarını liste başı yapmak için uğraşıyor. İktisadi Kalkınma Vakfı'nın eski başkanı Meral Gezgin Eriş'i istedi, olmadı. Arayışı sürüyor.
Aday adayları arasında gazeteci Nazlı Ilıcak ile kader başkanlığından istifa eden Seyhan Ekşioğlu yer alıyor . Bu iki isim tanıdık, bildik . Biz, Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) kurucu üyesi iki kadını hatırlatalım istedik.
Avukat Belma Sekman Satır, 2002'de listeye alınmadı . Bu kez vize alacakmış gibi görünüyor!
Yönetici danışmanlık şirketi sahibi Sunay Karamık ise aday adayı oldu, bekliyor. Karamık, AK Parti Veri Koordinatörü Cüneyd Zapsu'ya çok yakın bir isim. KAGİDER, bu iki kurucu üyeyi sadece izliyor. Ama çok açık. DYP'den aday adayı olan AB uzmanı Dr. Selma Acuner'i destekliyor.
KAGİDER yönetimi, perşembe günü AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. CHP, DYP ile Anavatan'dan randevu bekliyor.
Kulislerden yansıyan havaya bakılırsa MHY'ye fazla kadın başvuru yapmamış! MHP Genel Başkan Yardımcısı Meral Akşener, adayları inceliyor. İlginç isimler gelebilir. Sonuçta, özgür, bağımsız düşünebilen, iş ya da sivil toplum örgüt deneyimi olan kişilikli ve yenilikçi her kadın Meclis'e gitmeli.
Fransa'nın, sağcı Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin kabinesindeki 15 bakandan 7'si kadın!
Duyurulur!!!